Educație

Începe înscrierea pentru clasa pregătitoare

Părinții copiilor care intră la școală din toamnă pot depune, de luni, dosarul de înscriere atât la sediul școlilor unde se solicită înscrierea, cât și online. Copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie și 31 decembrie nu mai au nevoie de evaluarea psihosomatică.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, perioada de înscriere în învățământul primar va dura o lună și începe pe 29 martie. Părinții pot depune cererile tip și actele necesare direct la școală sau le pot transmite prin e-mail unităților de învățământ. Cine nu este hotărât sau nu prinde loc în această etapă, se poate înscrie în a doua etapă, la sfârșitul lunii mai.

O altă noutate îi vizează pe copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie și 31 decembrie 2021. Aceștia nu vor mai avea nevoie de evaluare psihosomatică, fiind suficientă recomandarea de la grădiniță. Excepție vor face copiii care n-au frecventat grădinița sau care se întorc din străinătate. Pentru înscriere la clasa pregătitoare părinții vor avea nevoie și de avizul medicului de familie.

Pentru anul școlar 2021-2022, la Buzău sunt doar cinci clase de Step by Step, cu una mai puțin ca anul trecut la Școala nr.11, dar și două clase în minus la învățământul primar tradițional.

Inspectoratul Școlar Județean Buzău a făcut deja cunoscută programa școlară pentru anul școlar 2021-2022, iar școlile au afișat deja numărul de clase disponibile. Este vorba despre 179 clase, față de 182 câte au fost înființate în primăvara anului trecut.

Cele mai multe, 39, sunt în municipiul Buzău, 14 în municipiul Râmnicu Sărat, zece în orașe, restul fiind în mediul rural. Reprezentanții Inspectoratului Școlar spun că este posibil ca și anul acesta să fie suplimentat numărul anunțat inițial.

Validarea cererilor de înscriere depuse se va face până pe 20 mai. Dosarul de înscriere trebuie să conțină o cerere tipizată,  actele de identitate ale părinților și copilului,  avizul medicului de familie și carnetul de vaccinare al copilului. Repartizarea în clase se va face în ordinea alfabetică.

Articole similare

error: Continut protejat!!