Actualitate

Când încep lucrările pe al doilea șantier al Autostrăzii Moldovei

Compania de Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis ordinul pentru începerea Lucrărilor pentru primul lot din Autostrada Ploiești-Buzău, cu data de 22 august, potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Prin urmare, în ultima lună a verii, două dintre cele trei loturi ale secțiunii Ploiești-Buzău de pe Autostrada Moldovei (A7) vor avea primele utilaje și vor fi în șantier. Pentru lotul de mijloc, Mizil-Pietroasele (27 km) ordinul pentru începerea lucrărilor are ca dată 11 august, constructor fiind asocierea româno-bulgară Coni-Trace, iar pe primul lot, (21 km) între Dumbrava (A3) și Mizil, licitația a fost câștigată de italienii de la Pizzarotti.

„Pentru lotul 1, săptămâna aceasta emitem ordinul, va fi cu data de 22 august, adică luna aceasta și pe celălalt lot (n.r. lotul de mijloc) lotul 3, așa cum știți suntem în fază de reevaluare pentru că avem acea decizie a Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor dublată de decizia Curții de Apel București. Eu am rugat comisia să și intre într-un ritm mai alert pentru că ne paște un risc, ca pe celelalte secțiuni lansate mai târziu să fie desemnați câștigătorii înaintea lotului 3“ , a explicat, luni, Grindeanu.

Contractul pentru execuția lotului 1 Dumbrava – Mizil al Autostrăzii Ploiești – Brașov a fost semnat pe 31 iulie, la Palatul Victoria. Proiectul include construcția a 14 poduri și a unui pasaj în lungime de 550 m. Asocierea de constructori are la dispoziție 20 de luni, potrivit contractului de 1,468 miliarde de lei, fără TVA, finanțat prin PNRR.

Săptămâna viitoare urmează să fie anunțați câștigătorii pe două din cele patru loturi ale secțiunii Buzău-Focșani. „Lotul 1 Dumbrava-Mizil km 0+000 – km 21+000 are o lungime de 21 km și include construcția a 14 poduri și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 550 m. Durata de execuție a contractului este de 20 de luni. Perioada de garanție a lucrărilor, ofertată conform factorului de evaluare, este de zece ani”, a transmis CNAIR.

Pe 10 mai, CNAIR a primit 28 de oferte la licitațiile pentru construirea tronsonului Buzău – Focșani din A7, care leagă Muntenia de Moldova. Proiectul cuprinde și realizarea unei variante de ocolire pentru municipiul Focșani, în zona de Est, între DN 2 și DN 2D. De asemenea, vor fi realizate șase noduri rutiere și 41 de poduri, pasaje, viaducte.

Construcția celor 4 loturi ale Autostrăzii Buzău – Focșani este finanțată prin PNRR, la o valoare estimată de 5,29 miliarde de lei fără TVA.

Articole similare