Sport

Încă un transfer la HC

Edin Klis a semnat cu Buzăul

Legiunea din spațiul ex-iugoslav de la HC se îmbogățește cu încă un membru. Buzoienii tocmai au bătut palma cu Edin Klis, jucător bosniac, dar care a evoluat în ultimele trei sezoane la Croația Zagreb, unul dintre cele mai puternice cluburi din zona balcanică.

Născut în anul 2000, bosniacul are 1,95 m și 95 de kilograme, parametri fizici impresionanți și atât de necesari în duelurile de la linia de nouă metri. Interul stânga a mai jucat pentru Sloboda Tuzla, Iskra Bugojno și Krivaja înainte de a se transfera în Croația. La Buzău vine să-l înlocuiască pe Sadovyi, un jucător care a evoluat mai puțin din cauza accidentărilor. Klis se va bate pentru postul de inter stânga cu Ivan Mosic, unul dintre favoriții publicului, jucător care a avut evoluții excelente, mai ales în prima parte a sezonului trecut.

Pentru Croația Zagreb, bosniacul a avut ocazia să evolueze și în cupele europene. Interul stânga a bifat partide contra unor echipe de talie ale bătrânului continent, precum Aalborg, Pick Szeged, Kiel sau Montpellier.

Transferul la Buzău nu a fost solicitat neapărat de tehnicianul Bebeshko. Bosniacul se afla pe short-list-ul celor din conducere încă din sezonul trecut, însă din cauza unui buget destul de limitat, dar și a unui plafon salarial autoimpus, cei de la HC au trebuit să aștepte această pauză competițională, în care au plecat mai întâi câțiva jucători.

Edin Klis este cel de-al treilea transfer realizat în această vară de HC, după ce acum o săptămână au sosit Susanu, de la CSM Constanța, și Bogdan Rață, de la CSM Focșani.

Articole similare