Sport

Încă un jucător de perspectivă în lotul Gloriei

Mihnea Rădulescu, de la Petrolul, s-a alăturat echipei buzoiene

Transfer confirmat, al șaselea pentru Gloria. Clubul buzoian a anunțat o nouă achiziție în această iarnă. Este al doilea fotbalist pe care îl împrumută de la un club din prima ligă, însă de această dată nou-venitul sub comanda lui Andrei Prepeliță se va afla la prima experiență în Liga 2.

La trupa din Crâng a ajuns Mihnea Rădulescu, un mijlocaș de 18 ani care vine de la Petrolul Ploiești. Din primele informații, acesta a fost cedat până în vară, adică până la finalul sezonului actual.

Mijlocașul născut la 17 septembrie 2005 a debutat în Liga 2 în sezonul 2021-2022, la Petrolul, 0-0, cu Unirea Slobozia, desfășurat la data de 15 mai 2022, în ultima etapă a play-off-ului. În Liga 1 a debutat în sezonul 2022-2023, când a prins minutele de prelungiri din meciul Petrolul – CS Mioveni, 2-0, din 10 aprilie 2023, singurul joc al său în campionat în ediția trecută.

În schimb, în actual sezon de primă ligă, a primit mult mai multe oportunități de a juca pentru ploieșteni. A fost utilizat de Florin Pîrvu în 11 jocuri din campionat, de fiecare dată intrând pe final, astfel că a strâns un total de 225 de minute. A jucat și în cele trei partide din actuala ediție a Cupei României, strângând alte 103 minute.

Anterior au mai semnat cu Gloria Ovidiu Perianu (21 de ani), Alexandru Fărăgău (18 ani) de la „U” Cluj, Rassambek
Akhmatov (27 de ani), mijlocaș liber de contract din vară, când s-a despărțit de Chindia Târgoviște, Alexandru Dandea (36 ani) și Radu Crișan (27 ani), jucători care s-au despărțit de CS Mioveni, respectiv de CSC Șelimbăr.

La capitolul rezilieri, Gloria Buzău a consemnat trei plecări la nivel oficial, Șerban, Izata și Wiktorski. Clubul este în discuții de despărțire și cu alți jucători care s-au aflat în lot la finalul meciurilor oficiale din 2023, însă până acum nu s-a mai ajuns la un acord amiabil cu altcineva.

Articole similare