Administrație

Încă o primărie sancționată de Garda de Mediu

Continuă seria de controale inițiată la începutul acestei luni de către Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, pentru a verifica amplasamentele unde s-au constatatanterior nereguli și a vedea dacă primăriile au dispus remedierea neconformităților.
După Primăria Smeeni, și Primăria Glodeanu Siliștea a picat testul verificării, iar comisarii de mediu au constatat că gunoaiele găsite pe un câmp la un control anterior erau în același loc. Autoritățile locale s-au ales cu o amendă de 50.000 lei, precum și cu obligativitatea de a curăța dezastrul de la fața locului.

Acțiunea de verificare va continua în toate unitățile administrativ-teritoriale (UAT) în care s-au constatat anterior nereguli. La aceasta se adaugă și numeroase sesizări din partea buzoienilor din mai multe localități, care spun că astfel de situații sunt des întâlnite mai ales la marginea satelor, unii dintre ei publicând chiar și fotografii pe rețelele de socializare, în care se văd mormanele de gunoaie aruncate pe câmp.

„A fost continuat controlul, urmare a solicitării Comisariatului General al Gărzii Naționale de Mediu din data de 2 martie 2023, de verificare a amplasamentelor pe care au fost identificate depozitări ilegale de deșeuri, în cantități semnificative, anexând lista cu UAT-urile pe care se regăsesc aceste amplasamente, comisari din cadrul GNM CJ Buzău, au efectuat o inspecție în teren în data de 06.03.2023 la UAT Glodeanu Siliștea, constatând că pe raza comunei  există aceleași depozite de deșeuri amestecate (de grajd, menajere, reciclabile și resturi vegetale), care au fost identificate și la controlul anterior din anul 2022.

Deoarece UAT Glodeanu Siliștea nu a realizat măsura impusă anterior privind desființarea  depozitelor de deșeuri neconforme, în conformitate cu art. 96, alin. 3 pct. 9 din OUG 195/2005 privind protecția mediului, comisarii de mediu au aplicat sancțiune contravențională – amendă, în valoare de 50.000 lei UAT Glodeanu Siliștea. S-a impus măsura salubrizării terenului afectat de depunerile de deșeuri cât și transportarea deșeurilor la agenți economici autorizați în vederea valorificării/ eliminării acestora”, transmite Garda de Mediu Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare