Administrație

Încă 14 străzi din municipiu intră în reabilitare

Șantierele nu dispar din municipiu, ci se mută în alte zone, după cum anunța Primăria Buzău în urmă cu câteva luni. Potrivit proiectului tehnic, 14 străzi din oraș vor intra în reabilitare și reconfigurare, acolo unde va fi posibil acest lucru, o investiție ce se ridică la aproape 122 milioane lei, bani proveniți din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Pentru eliminarea disfuncționalităților existente (ambuteiaje la orele de vârf, viteză redusă de circulație a participanților la trafic, trotuare deteriorate sau chiar lipsa acestora, lipsa pistelor dedicate exclusiv bicicliștilor), se propune reabilitarea și reconfigurarea spațiului existent (acolo unde acest lucru este posibil)”, după cum scrie în proiectul tehnic.

Lucrările sunt estimate să dureze 24 luni și vor fi executate pe Șoseaua București, bulevardele Mareșal Averescu, Stadionului, Nicolae Titulescu, Nicolae Bălcescu, precum și pe străzile Drăgăicii (fost tronson Industriilor), Ion Heliade Rădulescu, Clujului, Turdei, Penteleu, Crinului, Răscoalei 1907, intrarea Transilvaniei și intrarea Cosmin. Primăria are de gând să înființeze și aici piste pentru bicicliști și să amplaseze deja celebrii „stâlpișori” reflectorizanți, a căror utilitate a fost disputată de buzoieni în ultima vreme.

„Trotuarele se vor reabilita, urmând ca în cadrul lățimii trotuarelor să se realizeze, pe zonele unde spațiul existent permite acest lucru, piste dedicate exclusiv bicicliștilor. Pistele de biciclete vor avea ca strat de uzură o îmbrăcăminte asfaltică de culoare verde. Pistele de biciclete se vor încadra cu borduri 10 x 15 atât către trotuare, cât și către zonele verzi adiacente (…) Pe zonele unde pistele de biciclete se vor amplasa la marginea părții carosabile, se va realiza și un spațiu de siguranță, pe care se vor monta separatori (bolarzi) din cauciuc vopsiți cu materiale reflectorizante”, se mai menționează în document.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker