marți, 07 iulie 2020

În urma opţiunilor celor 14 antrenori / Alina Ilie, în echipa sezonului din Liga Florilor

Gloria Buzău a avut un sezon de excepţie în Liga Florilor, aşa cât s-a putut juca până în momentul întreruperii campionatului din cauza pandemiei de coronavirus. Calificată în premieră într-o cupă europeană, dar şi în Final Four-ul Cupei României, echipa buzoiană a avut în componenţă şi jucătoare extrem de valoroase.

Extrema Ana Maria Iuganu a fost, până în momentul accidentării din meciul cu CSM Bucureşti, jucătoare de bază în echipa naţională, iar interul dreapta Alina Ilie era o prezenţă constantă pe lista selec­ţionerilor la acţiunile echi­pei naţionale.

Într-o anchetă iniţiată printre antrenorii celor 14 formaţii din Liga Florilor, ProSport a căutat să afle superlativele unui sezon încheiat prematur. Astfel, pentru postul de inter dreapta, preferinţele tehnicienilor s-au îndreptat către Alina Ilie.

Handbalista Gloriei s-a aflat la egalitate în pre­ferinţele antrenorilor (7-7) cu Mireya Gonzalez (SCM Rm. Vâlcea), decisiv fiind votul selecţionerului Bogdan Burcea, antrenor şi al Craiovei, care a avut o valoa­re dublă!

Echipa ideală din Liga Florilor:

  • PORTAR: DENISA DEDU (CSM BUCUREŞTI)
  • EXTREMĂ STÂNGA: NICOLETA DINCĂ (GLORIA BISTRIŢA)
  • INTER STÂNGA: CRISTINA NEAGU (CSM BUCUREŞTI)
  • CENTRU: ALICIA FRAGA FERNANDEZ (SCM RM. VÂLCEA)
  • INTER DREAPTA: ALINA ILIE (GLORIA BUZĂU)
  • EXTREMĂ DREAPTA: MARTA LOPEZ (SCM RM. VÂLCEA)
  • PIVOT: ASMA ELGHAOUI (SCM RM. VÂLCEA)

Pentru acest post, no­tează ProSport, s-a consemnat cel mai mare echilibru: 7-7 cu Mireya Gonzalez (SCM Rm. Vâlcea). Şi pentru că trebuia găsit un criteriu de departajare, s-a procedat similar ca în cazul „ega­lităţilor” din Consiliul de Administraţie.

„Astfel, la <scor> egal, 7-7, votul selecţionerului Bogdan Burcea a avut valoare dublă. Aşadar, Alina Ilie a fost desemnată cel mai bun inter dreapta, premiu venit şi ca o încurajare pentru o jucătoare tânără, pe un post unde naţionala nu are foarte multe soluţii”, a explicat ProSport

Raluca Petruş, printre nominalizatele la cea mai bună jucătoare U23
O altă handbalistă a Gloriei, Raluca Petruş, a fost nominalizată de antrenorii celor 14 echipe din Liga Florilor la categoria “cea mai bună jucătoare U23”. La aceas­tă secţiune, voturile au mers către Alexandra Severin (HC Zalău). Căpitanul echipei naţionale, Cristina Neagu, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a sezonului, iar Mireya Gonzalez (SCM Rm. Vâlcea) cea mai bună „stranieră”

loading...
error: Content is protected !!