Economic

5 moduri prin care poți impresiona angajatorul în timpul unui interviu

Interviurile de angajare reprezintă primul contact pe care un posibil angajat îl are cu posibilul său angajator. Or această primă întâlnire oferă și ocazia unei prime imagini pe care acesta o oferă, ce poate cântări enorm în fața celor aflați de cealaltă parte a mesei. De ce eșuează o mulțime de candidați în obținerea postului la care sperau de ceva vreme? Unii ar spune că la mijloc ar fi pretențiile salariale exagerate, alții dau vina pe ghinion. 

Noi credem că impresia pa care un candidat o lasă celor din fața sa reprezintă un element hotărâtor în procesul final de selecție a resurselor umane. Ți-am pregătit puțin mai jos o listă cu 5 “trucuri” prin care îl poți impresiona pe angajatorul respectiv, sporind astfel șansele de obținere a jobului. Iată care sunt acestea: 

Fă-ți temele dinainte cu privire la acea companie

Cei care îți vor lua interviul îți vor pune la un moment dat și celebra întrebare: “Ce știi despre compania noastră?”. Acela este momentul în care poți livra informații clare despre domeniul de activitate, competiția, produsele și serviciile pe care firma respectivă la oferă. Astfel, demonstrezi încă din start un nivel minim de expertiză, adică faptul că nu vei începe chiar “de la 0”. Un răspuns de genul “Nu știu mai nimic despre dumneavoastră” nu te avantajează absolut deloc. 

Adopta o ținută adecvată pentru interviul respectiv

Specificul companiei pentru care ești chemat la interviu trebuie să determine ținuta pe o vei purta în ziua respectivă. Dacă discutăm despre domenii precum cel financiar-bancar sau cel juridic, ținuta office este absolut obligatorie. Dacă, însă, vrei să mizezi pe o profesie liberală – iOS developer, copywriter, graphic designer – poți alege varianta unei cămăși casual, sau chiar a unui tricou simplu. Mare atenție la mesajele de pe acesta. Nu ți-ai dori ca un mesaj de pe tricoul pe care îl porți la interviu să îți eclipseze flerul sau carisma. Arată-le celor din fața ta că vorbiți aceeași limbă, chiar și la acest capitol.  

Pune întrebările potrivite la momentul potrivit

Dacă vrei să îi adresezi câteva întrebări angajatorului, amână acest moment până la finalul interviului. În prima parte, tu trebuie să vorbești mai mult, răspunzând clar la fiecare întrebare ce îți este adresată. După ce ați clarificat și aspectele ce țin de salariu, de obicei, cel din fața ta îți va oferi șansa de a pune câteva întrebări contextuale. Pregătește dinainte maxim două întrebări, ce au rolul de a pune încă o dată în evidenta ambiția și dorința ta de a învăța lucruri noi. Iată un exemplu de întrebare inspirată: “Care este cea mai mare provocare pentru persoana care va ocupa această funcție?”. Iată și un exemplu de întrebare greșită: “Avem cafea gratis, nu-i așa?”. 

Emană determinare prin toți porii

Ceea ce vor să vadă angajatorii la tine este aceeași determinare pe care și ei o resimt. De obicei, oamenii din fața ta sunt profesioniști care înțeleg foarte bine filosofia companiei respective și o promovează pe cât de mult posibil. Indiferent de cultura internă a unei organizații, determinarea și ambiția reprezintă doi dintre pilonii de bază ai unei astfel de entități. Pentru că pe astfel de fundații pot crește apoi rezultate uimitoare, de acest lucru sunt conștienți și cei care astăzi îți pun întrebările de angajare. Așadar, adoptă o atitudine de învingător, dar care vrea să învețe în fiecare zi lucruri noi, de la cei mai buni angajați pe care îi poate oferi compania respectivă. 

Fii pregătit să începi cât mai repede posibil 

Mai toți cei care oferă un job pe piață își doresc să rezolve cât mai repede problema lipsei unui om din firmă. Cu alte cuvinte, nevoia “acelui” angajat este una cât se poate de reală, în condițiile în care amanarea poate amplifica dimensiunile acestei probleme interne. De obicei, angajatorul îți pune o întrebare ce poate părea una cât se poate de relaxată: “Cand ai putea să începi munca la noi?”. Nu miza pe tonul calm al celui care îți adresează această întrebare, sau pe faptul că nu ți s-a cerut o dată exactă. Propoziția pe care angajatorul vrea să o audă de la tine trebuie să răspundă, de fapt, la întrebarea: “Ești dispus să începi jobul cât mai repede posibil?”. Fii pregătit să le oferi un răspuns din care să rezulte faptul ca începerea acelui job reprezintă o prioritate pentru tine.  

Cauți un loc de muncă în Buzău? Click aici pentru a fi la curent cu ultimele joburi oferite de cei mai buni angajatori din județ. Ține cont de sfaturile pe care le-ai citit mai sus, pentru a-ți crește considerabil șansele de angajare, pe un interval de timp cât mai redus!  

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker