Sport

Împreună la baraj

Râmnic și Metalul, sigure de turul preliminar

Runda a opta a play-off-ului seriei secunde a consfințit calificarea Olimpiei, la baraj, după ce râmnicenii dăduseră serioase semne de oboseală în etapele precedente. După eșecul cu Aerostar de pe teren propriu, puțini fani ai râmnicenilor anticipau o victorie atât de clară cu Metalul. Ei bine, meciul era deja decis de la pauză, întrucât CSM conducea, neverosimil, cu 3 la 0. Constantinescu, Roman și Ignat rezolvaseră problema barajului, asigurând spectatorilor un mitan secund vesel, dar mai ales liniștit. În a doua parte, Burlacu a punctat pentru 4 la 0, astfel că rocada se produce încă o dată, Olimpia devenind lider, cu 56 de puncte.

Câte un singur meci mai au de disputat cele două trupe buzoiene, Metalul acasă cu Aerostar și Râmnic în deplasare cu Unirea Braniștea, echipă care s-a dovedit un competitor mai mult decât decent în acest play-off. Deși ambele sunt calificate la baraj, runda viitoare are o miză, evitarea Forestei Suceava. Asta deoarece în seria întâi s-a stabilit deja campioana, echipa lui Dorin Goian câștigând play-off-ul în dauna celor de la Ceahlăul, grupare antrenată de Cristi Pustai, fost tehnician al Gloriei.

Partidele ultimei runde din play-off sunt programate pentru 20 mai. Meciurile se vor disputa concomitent, de la ora 18.00. Meciurile de la baraj se vor disputa în sistem tur-retur, prima gazdă fiind echipa clasată pe locul secund în seria sa. Încă un motiv pentru echipele buzoiene să „tragă tare” etapa viitoare, pentru a beneficia de avantajul terenului propriu. Ulterior,  în  finalele pentru promovarea în Liga 2 se vor întâlni B1 vs. B2, B3 vs. B4 și așa mai departe. Vor rezulta, așadar, cinci meciuri, iar învingătoarele vor urca în divizia secundă. În finale, gazda meciului tur va fi decisă prin tragere la sorți. Conform algoritmului, Metalul și Râmnic se vor mai putea întâlni încă de două ori, dacă-și vor câștiga partidele de la baraj.

Articole similare