Administrație

Impozite mai mici pentru buzoienii care își instalează sisteme fotovoltaice

Proprietarii care vor suporta din fonduri proprii instalarea unor sisteme de producere a energiei electrice din surse fotovoltaice sau sisteme ecologice certificate de colectare și tratare a apelor uzate ar putea beneficia timp de trei ani de scutiri sau reduceri la plata impozitului pentru clădiri, potrivit unui proiect de hotărâre al Primăriei Buzău. Potrivit referatului de aprobare, proiectul a fost conceput în vederea încurajării producției de energie verde.

„În acest sens, inițiativa propune acordarea unei scutiri de la plata impozitului pe clădire pe o perioadă de trei ani pentru proprietarii care își instalează pe cheltuială proprie sisteme de producere a energiei electrice din surse regenerabile. Măsura se aplică pentru toate persoanele care dețin o locuință. Li se va aplica o reducere de 50 la sută la plata impozitului persoanelor care au în proprietate clădiri noi sau reabilitate, cu destinația de locuință, față de care execută pe cheltuială proprie lucrări pentru instalarea de sisteme de producere a energiei electrice din surse fotovoltaice sau pentru sisteme ecologice certificate de colectare și tratare a apelor uzate din consumul propriu”, se precizează în referatul de aprobare al proiectului.

Potrivit documentului, beneficiarii nu trebuie să înregistreze datorii către stat. Totodată, nu vor beneficia de scutire persoanele care și-au instalat deja panouri prin programul „Casa Verde” sau prin alte programe cu finanțare de stat sau cu ajutorul fondurilor europene.

„Prezenta propunere urmărește încurajarea îmbunătățirii performanței energetice a clădirilor în scopul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră provenite de la acestea, precum și stimularea utilizării energiilor regenerabile, în detrimentul combustibililor fosili, resurse epuizabile și poluatoare pentru mediul înconjurător. În plus, eficiența energetică este cea mai sigură și mai rentabilă metodă prin care se poate atenua impactul negativ al prețurilor ridicate ale energiei. Adoptarea acestei hotărâri reprezintă un pas important în direcția dezvoltării durabile a comunității locale și a promovării investițiilor în tehnologii curate, precum sistemele de producere a energiei electrice din surse fotovoltaice”, se mai menționează în document.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker