Economic

Implantul dentar – proceduri, recomandări și avantaje

Implantul dentar reprezintă o opțiune avansată și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați. Este un dispozitiv medical implantat în osul maxilar sau mandibulă pentru a oferi o bază solidă pentru înlocuirea dinților naturali, fiind confecționat din materiale biocompatibile, cum ar fi titanul și sunt concepute pentru a imita aspectul și funcționalitatea dinților naturali.

Ce este de fapt un implant dentar?

Un implant dentar este un dispozitiv medical în formă de șurub sau cilindru care este implantat în osul maxilar sau mandibulă și care acționează drept rădăcină artificială a dinților, furnizând o bază solidă pentru ancorarea coroanelor, punților dentare și a protezelor. Astfel, vor fi înlocuiți dinții lipsă sau cei deteriorați care necesită îndepărtare. Poți apela la implant dentar Cluj, pentru restaurarea funcționalității danturii tale într-un timp scurt și prin cele mai moderne proceduri.

Proceduri pentru implanturi dentare

Procesul de plasare a unui implant dentar implică mai multe etape și proceduri chirurgicale, care pot varia în funcție de complexitatea cazului și de starea pacientului. În general, pașii sunt cei enumerați mai jos, dar pot varia în funcție de starea pacientului.

Evaluarea stării de sănătate a dinților

Înainte de a începe procedura de chirurgie dentara, pacientul este supus unei evaluări detaliate, care poate include radiografii dentare, tomografie computerizată și examinări fizice. Acest pas este esențial pentru determinarea calității osoase și a cantității disponibile pentru plasarea implantului.

Sunt extrași dinții afectați

Dacă implantul urmează să înlocuiască un dinte natural deteriorat procedura de extracție dentară este efectuată imediat după planificarea tratamentului și uneori, extracția și plasarea implantului pot fi realizate în aceeași ședință chirurgicală.

Plasarea implantului dentar

După pregătirea zonei, chirurgul plasează implantul în osul maxilar sau mandibulă. Acest proces implică realizarea unei incizii în gingie, crearea unui orificiu în os și inserarea implantului.

Perioada de osteointegrare

După plasarea implantului, este necesar un timp de vindecare, denumit perioada de osteointegrare, perioadă în care osul natural crește în jurul implantului și îl fixează ferm în loc. Durata acestui proces poate varia, dar de obicei durează între 3 și 6 luni.

Examinarea și măsurătorile

După perioada de osteointegrare, se efectuează o examinare detaliată pentru a evalua dacă implantul s-a integrat cu succes în os. Tot acum se iau măsurători precise pentru a crea coroane, punți dentare sau proteze personalizate care vor fi montate pe implant.

Montarea lucrărilor protetice

Ultima etapă implică montarea coroanei, a punții sau a protezei dentare personalizate pe implant, iar indiferent de tipul lor aceste lucrări sunt create pentru a se potrivi perfect în cavitatea orală și pentru a oferi un aspect natural și funcționalitate excelentă.

Implanturile dentare reprezintă o soluție excelentă pentru înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați, oferind o serie de beneficii durabile. Fiecare caz este unic, iar procedurile pot varia în funcție de starea de sănătate a pacientului.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker