Sport

Ilie Stan a plecat din Crâng. Mesajul de adio al antrenorului

Ilie Stan nu mai este antrenorul echipei de fotbal din Crâng. Ilie nu a mai așteptat data scadentă a contractului, 30 iunie, și  și-a anunțat plecarea, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook. Pion de sacrificiu în partea a doua a sezonului, când a trebuit să gestioneze practic de unul singur situația apărută la echipă odată cu acel joc de-a retragerea din campionat din iarnă, fără un cantonament, fără un program de pregătire și fără transferuri, Stan nu mai era dorit de conducerea posibilei viitoare echipe care va lua locul SCM în Liga a 2-a. Chiar dacă a transmis nenumărate semnale că și-ar dori continuitate pe banca echipei, mai ales în noile condiții în care ar fi apărut și dreptul de promovare, cel care a condus și fosta Glorie, cea adevărată, a înțeles că drumul îi este blocat și nu intră în planurile noilor ,,acțio­nari”. Printre altele, în mesajul său, Ilie Stan dez­văluie și că nu a dus lipsă de oferte în toată această perioadă pe care a petrecut-o în Crâng, toate fiind refuzate pentru a rămâne în continuare parte a proiectului pe care l-a început cu doi ani în urmă.

,,Dragii mei buzoieni,

După doi ani în care am încercat să fim cât mai buni și eu, și echipa, părăsesc cu regret Gloria. Clubul la care am deschis ochii în fotbal, la care am debutat în prima divizie, de la care mi-am început ascensiunea către fotbalul mare. Clubul meu de suflet, alături de Steaua. Poate că nu întâmplător au și aceleași culori, roșu-albastru. Au fost doi ani foarte grei. A trebuit să reclădim echipa, s-o luăm aproape de la zero. Dar eu zic că am făcut lucruri frumoase. Am avut și meciuri bune, ne-am clasat o vreme pe locuri fruntașe. Las în urmă un lot conturat, dar și câțiva tineri, unii încă juniori, pe care i-am promovat și care sper să-și continue ascensiunea în tricoul Gloriei: Pîrvulescu, Socol, Cl. Ionescu, Lazăr, portarii Horeboiu și Șerban. Dacă diriguitorii clubului ar fi obținut în acești doi ani dreptul juridic de a promova în prima ligă, sigur am fi fost mai motivați. Așa, cu o finalitate neclară a muncii noastre, ne-a fost foarte greu. Când nu ai o destinație, e foarte greu să alegi drumul. Cu toate acestea, eu cred că în cei doi ani petrecuți la Gloria am făcut destule lucruri bune. Clubul a vândut (pe bani, nu liberi) doi jucători importanți, V. Alexandru și V. Munteanu. Iar eu am muncit mereu, însuflețit, fiindcă nu-mi trădez meseria, dar și fiindcă sunt de-al locului, Gloria însemnând enorm pentru mine. Pro- babil că pe asta au și mizat conducătorii clubului, pe atașamentul meu, pe sufletul meu de buzoian. Dezvălui acum că pe parcursul celor doi ani am avut mai multe oferte, din prima ligă, dar și din străinătate, am ales însă să rămân cu sufletul și nu cu cardul. Acum, în clipa despărțirii, vă urez să rămâneți sănă­toși, iar Gloria să-și rezolve problema juridică a promovării, însă și pe cea fotbalistică, pe teren. M-aș bucura, ar fi și o părticică din munca mea. Succes!

Al vostru,

Iliesta”

Ilie Stan a venit antre­nor la SCM Gloria Buzău în mai 2019, perioadă în care a condus echipa în 48 de meciuri oficiale și a înregistrat 16 victorii, 17 egaluri și 15 înfrângeri.

Pustai, viitorul antrenor?

Nume nou la bursa zvo­nurilor în privința noului antrenor al viitoarei echipe de fotbal a Buzăului. Pe lângă variantele, fanteziste ori nou, aruncate în ultimul timp în spațiul public – Marius Lăcătuș, Dan Alex­a, Mihai Teja pe lista posibililor antrenori din Crâng a apărut Cristi Pustai (53 ani), ultima dată la Dunărea Călărași, de care și-a anunțat despărțirea după barajul de promovare în Liga 1 pierdut în fața lui FC Voluntari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!