Actualitate

Cum a scăpat interlopul Jean Parter de munca la mătură  după ce a fost condamnat pentru conducere cu permis fals

Unul dintre interlopii din „garda veche” a Buzăului a scăpat de muncă în folosul urbei, după condamnarea de 2 ani și 6 luni cu suspendare pentru conducere cu permis fals, din cauză că a fost declarat i- napt pentru a munci. În 2018, Jan Crăciun, zis Jean Parter, acum în vârstă de 65 de ani, a fost reținut după ce a fost prins conducând mașina în baza unui permis fals, ce părea a fi emis de autoritățile din Grecia, dar având asupra sa și o carte de identitate emisă pe numele unui cetățean român inexistent, Cucu Adrian.

În 2019, el a fost condamnat definitiv cu suspendare, dar a fost obligat să presteze 70 de ore de muncă în folosul comunității, la RER sau la Urbis Serv Buzău. Câteva luni mai târziu însă, Jean Parter scapă de munca ,,la mătu­ră” după ce Judecătoria Buzău a admis cererea Biroului Executări Penale din cadrul Judecătoriei Buzău, la sesizarea Serviciului de Probațiune Buzău, și a dispus încetarea obli­garii acestuia la a presta muncă neremunerată după ce la dosar a ajuns o adeverință de la medicul de fa- milie și o decizie medicală asupra capacității de mun­că, prin care Jan Crăciun era încadrat în gradul de II de invaliditate.

Jan Crăciun, alias „Jean Parter”, un buzoian certat cu legea în țară, dar și în străinătate, acolo unde s-a specializat ca hoț de buzu­nare, a condus mașina timp de doi ani până când un polițist de la Investigații Criminale de la Poliția municipiului Buzău a reușit să-i probeze activitatea infracțională, interlopul fiind filat zile întregi și apoi oprit în trafic. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit faptul că acesta, în perioada 2015–2016, a condus autoturisme pe drumurile publice din România și străinătate, prezentând de fiecare dată un permis de conducere fals emis de autoritățile elene, iar în urma unei percheziții efectuată la domiciliul său a fost identificat și ridicat actul de identitate fals.

Articole similare

error: Continut protejat!!