luni, 10 august 2020

Iata 5 metode eficiente prin care poti aduce plus valoare casei tale!

Intretinerea sau extinderea casei, eficientizarea consumului, modernizarea bucatariei sau a baii si instalarea noilor tehnologii inteligente pot aduce plus valoare casei tale. 

Exista cativa factori care influenteaza pretul unei locuinte, cum ar fi locatia sau popularitatea zonei respective. Insa, mai sunt si alte modalitati prin care te poti asigura ca imobilul tau valoreaza mai mult, in cazul in care iti doresti sa vinzi sau, pur si simplu, sa beneficiezi de un activ bine cotat.

Iata 5 modalitati prin care poti aduce plus valoare casei tale: 

 

  • Intretine casa si gradina

 

Daca este vorba despre o casa, felul in care aceasta se vede din strada ii poate lasa sau nu o impresie buna unui eventual cumparator. Exteriorul trebuie sa-l faca pe potentialul client sa-si doreasca sa paseasca si in interior. 

Asigura-te ca gradina este bine intretinuta, la fel si fatada imobilului. Pentru a avea o curte ingijita si plina de culoare, care sa atraga privirile, planteaza flori si pomisori. 

Odata ce exteriorul arata bine, concentreaza-te pe interior, mai precis pe bucatarie si pe baie. Acestea sunt camerele care prezinta cel mai mare interes pentru cumparatori si, daca sunt demodate, proprietatea nu va fi evaluata la adevarata ei valoare. Trucul poate fi folosit si in cazul apartamentelor.

 

  • Inlocuieste elementele deteriorate

 

Intrucat multi se tem de eventualele schimbari majore pe care ar trebui sa le faca dupa achizitionare, inlocuirea, inainte de a scoate imobilul la vanzare, a unor elemente cheie – cum ar fi boilerul, centrala, caloriferele sau chiar acoperisul – ii poate linisti si motiva pe cumparatori. 

Asadar, cateva modificari sau reparatii pot contribui la obtinerea unui pret mai mare. 

 

  • Cauta solutii pentru reducerea consumului

 

Elementele care permit economisirea de energie – fie termica, fie electrica – pot avea un impact semnificativ asupra valorii locuintei. Astfel, pentru a atrage cumparatorii, ar trebui sa iei in considerare montarea geamurilor de tip termopan, izolarea peretilor exteriori si iluminarea cu LED. 

De asemenea, pentru a creste eficienta, inlocuieste electrocasnicele cu unele din clase superioare de consum. Poti alege direct de aici modelele care ti se potrivesc cel mai bine si vei vedea ca potentialii clienti vor fi incantati sa vada ca bucataria, de exemplu, este dotata cu aparate noi.

In cazul caselor, poti opta pentru instalarea unor panouri solare. Insa, avand in vedere ca acestea presupun un efort financiar considerabil, sunt profitabile doar daca speri la o crestere a valorii pe termen lung. 

 

  • Extinde casa daca ai un astfel de proiect

 

Pretul unei locuinte este stabilit pe metru patrat si depinde de mai multe aspecte, cele mai importante fiind stilul si functionalitatea. 

Este evident ca o casa mai mare costa mai mult, asadar te-ai putea gandi la o extindere sau la transformarea unui spatiu existent, ca subsolul sau mansarda, intr-unul de locuit. Pentru apartamente, poti incerca o recompartimentare. Acest truc, desi nu modifica efectiv suprafata, poate da impresia de mai mult loc. 

 

  • Profita de tehnologia inteligenta 

 

Dispozitivele smart pe care si le doresc cumparatorii sunt termostatele, detectoarele de incendiu sau de monoxid de carbon, camerele video si sistemele de alarma si de iluminare inteligenta. 

Desi tehnologia nu creste mereu valoarea, adauga un plus la capitolul ‘aspect’, iar cei pasionati de gadgeturi vor fi dispusi sa plateasca mai mult pentru ele. In plus, spre deosebire de renovarea baii sau de schimbarea acoperisului, pe acestea le poti instala chiar tu.

Asadar, foloseste aceste metode pentru a aduce plus valoare proprietatii tale. Cu siguranta, pretul obtinut va depasi efortul si investitia facuta.

Sursa foto: unsplash.com

loading...
error: Content is protected !!