sâmbătă, 15 august 2020

FOTO | Expoziția „Cum am ajuns aici?”, de la Buzău la Muzeul Național al Țăranului Român

După ce a fost prezentată în premieră la Muzeul Județean din Buzău, expoziția „Cum am ajuns aici?”, semnată de buzoianul Vladimir Păun Vrapciu, a ajuns la Muzeul Național al Țăranului Român din București.

Picturile vor fi găzduite în sala Irina Nicolau până pe 2 august, putând fi admirate de publicul iubitor de artă.

Expoziția este inspirată și este arhitectural construită în jurul ideii și a întrebării „Cum am ajuns de la 10 îngrădiri raționale la milioane de îngrădiri iraționale?”.

„Prin această expoziție încerc, ca arhitect și artist plastic, să purced împreună cu publicul iubitor de artă contemporană într-o analiză lăuntrică a spiritului uman, prin care să găsim răspunsuri și rezolvări la problemele actuale din existența noastră. Cum am ajuns ca viața noastră să se schimbe în totalitate în câteva luni? Cum este posibil să nu asculți de medici specialiști și să declari că nu ­există nicio îngrijorare refe­ritoare la virus? Este revoltător să constați că spiri­tul uman și-a pierdut rațiunea și nu a evoluat. Cum au ajuns unele națiuni să își fure una alteia echipamentele de protecție împotriva pandemiei? Cum au ajuns oameni care își permit să conducă mașini de zeci de mii de dolari, să stea la cozi de câteva ore pentru o cutie cu alimente?”, spune autorul expoziției.

La fel ca și expoziția de la Buzău, și cea de la Muzeul Țăranului Român nu a beneficiat de vernisaj. Dincolo de condițiile pe care reprezentanții muzeului trebuie să le respecte în conformitate cu reglementările în timp de pandemie, Vladimir Păun Vrapciu spune că lipsa unui vernisaj este o formă de res­pect pentru medici.

„Vernisajul este o componentă extrem de importantă și emoționată pentru artist din programul unei expoziții. Este momentul în care artistul se întâlnește cu iubitorii de artă. Din respect pentru medicii care sunt în prima linie în lupta împotriva COVID, nu vom face vernisaj obișnuit, însă îi invit pe toți să vină și să viziteze expoziția, respectând bineînțeles distanțarea socială”, a mai spus artistul.

loading...
error: Content is protected !!