duminică, 25 octombrie 2020

Hidroizolația la subsol – Cum se etanșează eficient pereții blocurilor?

Infiltrațiile reprezintă una dintre cele mai comune probleme ale blocurilor din România. Atât structura și zidăria pot fi grav afectate de infiltrarea apei. Impermeabilizarea blocurilor în care fundația nu este suficient de bine protejată de apă reprezintă o urgență, deoarece dacă se trece de un anumit prag, este posibil ca soarta edificiului să fie temuta bulină roșie.

Din fericire, în zilele noastre, specialiștii ne propun impermeabilizarea pereților blocurilor, în subsol, prin tehnologi care includ sisteme speciale, cu membrane bituminoase de calitate, cu polimeri modificați și alte materiale ce asigură hidroizolația eficientă a fundației și pereților.

Hidroizolația blocurilor cu pereți din beton

Prin această tehnică se previne pătrunderea umezelii din sol, prin podele și pereți, în subsolurile blocurilor. Hidroizolațiile subsolului și impermeabilizările suprafețelor de beton ale blocurilor reprezintă metode foarte apreciate încă de când s-au construit aceste clădiri cu subsoluri sub nivelul solului.

Având în vedere faptul că subsolurile sunt mereu supuse presiunii apei subterane, este întotdeauna recomandat să se recurgă la o hidroizolație de calitate. Pentru asta, specialiștii fac un proiect complex; apoi țin cont de toate caracteristicile de proiectare ale hidroizolației.

Impermeabilizarea se face la exteriorul pereților blocului, în partea inferioară, dar și în subsol. Este vorba despre o impermeabilizare externă a structurii, care va opri pătrunderea apei în suprafețele din beton sau din alte materiale. De asemenea, fundațiile sunt expuse unor daune și de aceea sunt utile și lucrările de impermeabilizare la subsolul blocurilor sau al altor tipuri de clădiri.

Uneori sunt necesare lucrări de reparație a membranei de impermeabilizare, care a fost făcută cu mulți ani în urmă și care s-a deteriorat în timp. Dacă apar defecțiuni la membrana veche, acestea trebuie remediate cât mai repede, deoarece presiunea hidrostatică (a apei subterane) poate duce la apariția umidității în membrana de impermeabilizare și în structura subsolului, provocând daune grave.

Cum mărești longevitatea clădirii?

Impermeabilizarea internă a pereților blocurilor, în subsol, poate crește longevitatea structurilor din beton. Prin lucrări de impermeabilizare se stopează și se previne curgerea apei prin fisurile pereților sau ale podelei. Astfel se reduce eroziunea betonului, care este un fenomen ce poate să apară la blocuri și care distruge structura acestora.

În plus, avantajul oferit de impermeabilizare este și acela de a preveni formarea unor condiții acide în beton, care pot produce un proces de ruginire al armăturilor din oțel. După cum se știe, la aceste construcții, oțelul se folosește frecvent și dacă acesta ruginește în timp, poate duce la distrugerea pereților din beton sau a zidăriei acestora.

Termoizolarea suprafeței clădirii

Adesea, este necesară o lucrare de termoizolare multilaterală la toate suprafețele exterioare ale blocului sau clădirii, care intră în contact cu solul. Specialiștii care respectă standardele de înaltă calitate, utilizează materiale foarte bune și excavează un șanț ce va înconjura clădirea, iar apoi aplică termoizolarea la pereții exteriori.

Astfel de lucrări de termoizolații și impermeabilizări se aplică și la piscine, terase, rezervoare cu apă, etc. În general ele se fac la construcțiile din beton și cărămidă, care trebuie protejate de umiditate, din cauza faptului că sunt expuse presiunii permanente a apei, dar și altor factori de stres (fizici, chimici, de mediu).

Există multe clădiri care necesită reparații urgente. Apelând la servicii de hidroizolații prin Conduraru Grup se pot obține rezultate așteptate, atât în ceea ce privește subsolurile clădirilor, cât și alte lucrări de termoizolații, întrucât compania care se bucură de o experiență de peste 15 ani în domeniu lucrează cu cele mai performante materiale, la blocuri, case, vile și la toate tipurile de construcții civile și industriale.

Prin aceste lucrări speciale, importante, de impermeabilizare internă și externă, se previn problemele structurale și se crește longevitatea construcțiilor civile sau industriale.

loading...
error: Content is protected !!