duminică, 09 august 2020

HC Buzău, învinsă în ultimele secunde

Numai suporter al Bu­zăului să nu fi fost miercuri seară, la meciul de la Sala Sporturilor, în care handbaliștii buzoieni au întâlnit Steaua București, în etapa a 18-a a Ligii Na­ționale. Fani și jucători, deopotrivă, au trecut prin toate stările posibile, pentru ca dez­no­dământul să fie frustrant: înfrângere a elevilor lui Eliodor Voica în ultimele secunde ale partidei.

Buzoienii au început bine jocul împotriva ocupantei locului 3, pe care au și condus-o în câteva rânduri, chiar și cu două goluri avantaj. Steliștii au profitat însă de o serie de erori în jocul gazdelor și au preluat conducerea, pe care nu au mai cedat-o până la finalul primei reprize, încheiată cu un avantaj de 3 goluri în favoarea lor, 15-12. Echipa buzoiană nu s-a resemnat cu ideea înfrângerii și a reușit să egaleze la 26 în minutul 55, cu golul lui Mironescu, și chiar a avut în trei rânduri ocazia să treacă la conducere, însă Nosrati, Mironescu și Dumitrana au ratat.

La intrarea în ultimul minut, scorul era 27-27, apoi Humet i-a adus pe oaspeți în avantaj, după care Tălmaciu a egalat din extremă cu 12 secunde înainte de final. Antrenorul Stelei, Sandu Iacob, a cerut time-out, iar același Humet a înscris, cu o aruncare de la 9 metri în stânga lui Manole, golul victoriei Stelei, cu 4 secunde înainte de ultimul fluier. S-a terminat 28-29, eșec care, evident, menține Buzăul pe penultimul loc în clasament.

Tot din această etapă, s-a mai disputat partida CSM București – CSM Vaslui 32-29. În urmă­toarea partidă, programată luni, 24 februarie, HC Buzău o va întâlni în deplasare pe CSM București.

Marcatori HC Buzău: Liviu Mironescu – 9 goluri, Zamfir Dumitrana – 5 goluri, George Roșca – 5 goluri, Shahoo Nosrati – 4 goluri, Andrei Grasu – 3 goluri, Alexandru Tălmaciu – 1 gol, Fabacary Dieme – 1 gol

 

loading...
error: Content is protected !!