miercuri, 15 iulie 2020

HC Buzău ia startul pe 19 august, iar Gloria pe 27 august

• Ligile Naţionale de handbal, 16 echipe şi sistem aproape identic

Federaţia Română de Handbal a definitivat, în linii mari, sistemul competiţional şi programul pentru următorul sezon al Li­gilor Naţionale, care se va desfăşura cu 16 echipe la start. Astfel, Consiliul de Administraţie al FRH a aprobat, în şedinţa de marţi, Regulamentele de defăşurare a primelor eşaloane, masculin şi feminin.

Dacă la feminin lucrurile erau clare, disputându-se doar sezonul regulat, ultimele patru clasate retrogradând direct, la masculin au existat mai multe variante,  cluburile propunând chiar şi renunţarea la play-off şi play-out. În cele din urmă, a fost adoptată varianta cu acelaşi sistem ca în trecut, cu sezon regulat, play-off şi play-out, doar că play-out-ul va avea opt echipe în loc de şase.

În Liga Zimbrilor, cu HC Buzău la start, viitorul campionat este prevăzut să înceapă pe 19 august. Turul va lua sfârşit pe 14 noiembrie. Imediat va începe şi returul, iar finalul sezonului regulat este prevăzut pentru 17 aprilie 2021.

Play-off-ul ar urma să se desfăşoare în aceeaşi formulă ca şi până acum. În schimb, play-out-ul ar urma să aibă loc în sistemul fiecare cu fiecare, aceasta însemnând încă 14 etape în plus pentru echipele clasate pe locurile 9-16. Din prima ligă ar urma să ­re­trogradeze direct patru echipe, iar alte două vor merge la baraj.

Deci, după un sezon de tranziţie, se va reveni la formatul cu 14 echipe. Jocurile vor fi programate în general duminica şi miercurea.

Liga Florilor, pauză doar pentru Campionatul European

În noul sezon al Ligii Florilor, Gloria va lua startul pe 27 august. Cu câteva zile mai devreme însă se va desfăşura faza finală a Cupei României (20-23 august), Final Four-ul competiţiei, unde echipa buzoiană este deja calificată, alături de Rapid Bu­cureşti. Până la Campionatul European din luna decembrie ar urma să se desfăşoare 14 etape, două în luna august şi câte patru în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie. Apoi,  după turneul final, întrecerea ar urma să se reia din 10 ianuarie, finalul fiind prevăzut pentru 23 mai. În viitorul sezon, handbalistele buzoience vor fi angrenate pe trei fronturi: campionat, Cupa României şi Cupa EHF.

loading...
error: Content is protected !!