marți, 02 iunie 2020

Handaliștii, un pas mare spre salvarea de la retrogradare 

• HC Buzău – CSM Făgăraș 27-24 (13-16)

HC Buzău și-a păstrat procentajul de 100% al victoriilor pe teren propriu în play-out și după meciul de miercuri seară, de la Sala Sporturilor, din prima etapă a play-out-ului Ligii Na­ționale. Adversara, CSM Făgăraș, fusese o “bestia nera” pentru echipa buzoiană în acest sezon, reușind să o învingă de fiecare dată în cele trei partide de până acum, de două ori în sezonul regulat și o dată în turul play-outului. Acum, ambele aveau nevoie disperată de victorie, pentru a termina măcar pe locuri de baraj.

În startul partidei, cele două echipe și-au împărțit perioadele în care s-au aflat în avantaj, de partea gazdelor remarcați fiind Shaho Nosrati și Andrei Grasu, cu goluri succesive în prima parte. Totuși, spre finalul primei reprize, CSM Făgăraș a pus stăpânire pe joc și a încheiat în avantaj, 16-13. Buzoienii au avut însă o revenire puternică după pauză, au reușit să egaleze la 17, după care n-au mai cedat conducerea, iar avansul a început să se mărească.

Finalul a aparținut Bu­zăului, iar reușita lui Asoltanei din minutul 59 a stabilit pe tabelă scorul de 27-24. Un succes care le permite elevilor lui Eliodor Voica să continue cu șanse foarte mari lupta pentru salvarea de la retrogradare, obiectiv pentru care o nouă victorie, sâmbătă, de la ora 17,00, la Sala Sporturilor, în fața Universității Cluj, este obligatorie.

Marcatori HC Buzău: Shaho Nosrati – 8 goluri, Mihai Asoltanei – 6 goluri, Andrei Grasu – 6 goluri, Florin Chircă – 3 goluri, Liviu Mironescu – 2 goluri, Ibrahima Diaw – 2 goluri

Liga Națională, Play-out, Etapa a 6-a, rezultate:

Universitatea Cluj – Minaur Baia Mare: 19-26

HC Buzău – CSM Făgăraș: 27-24

CSM Bacău – CSU Suceava: 31-20

Clasament

  1. CSM Bacău 16 p.
  2. Baia Mare 15 p.
  3. HC BUZĂU 14 p.
  4. CSM Făgăraș 12 p.
  5. CSU Suceava 11 p.
  6. U Cluj 0 p.

loading...
error: Content is protected !!