Administrație

Gura-Teghii: 1 Decembrie din generozitatea şi ospitalitatea muntenilor

Cu toate că politicile guvernamentale impuse de Coaliţia PSD-PNL, prin vestita „Ordonanţă a austerităţii”, obligă autorităţile publice în teritoriu să limiteze ori să anuleze cheltuieli din bani publici, pentru organizarea de evenimente culturale sau ocazionate de Sărbătorile de Iarnă, la sfârşit de an, fiecare primar sau preşedinte de Consiliu Judeţean îşi face propriile calcule şi anunţă, chiar dacă pe o agendă redusă, diverse manifestări în spiritul tradiţiei locurilor şi, nu în ultimul rând, al românismului. Primarul comunei Gura Teghii, Gheorghe Micleru, a identificat soluţii locale pentru organizarea şi sărbătorirea Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie.

Pe pagina de socializare, primarul comunei Gura Teghii a postat un anunţ privind organizarea sărbătoriri Zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României şi a românilor. Evenimentul este structurat pe oferta tradiţională – fasolea cu ciolan, asezonată cu un vin fiert sau o ţuică fiartă, dar nu lipsesc momentele cu muzică în compania unor artişti consacraţi.

În ce priveşte cheltuielile, primarul Micleru a dat asigurări că bugetul local va fi folosit în procente mici, pentru că „Masa de 1 Decembrie” va fi plină prin…generozitatea concetăţenilor, calitate încă de apreciat la locuitorii din zona montană a judeţului Buzău. Cât despre onorariile pentru artişti, primarul Micleru se consideră încă o dată norocos, pentru că DJ-ul evenimentului este un fost localnic, care acum se îndeletniceşte cu meseria de impresar artistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare