Actualitate

GreenWEEE Internaţional împlinește 10 ani de activitate

Prezentă la Buzău din anul 2009 şi membră a grupului integrat de reciclare Green Group, un nume important pentru industria de reciclare din România, GreenWEEE International, lider de piață în tratarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), sărbătorește 10 ani de activitate.

Încă de la început fabrica GreenWEEE și-a propus, pe lângă activitatea în sine, un factor important al economiei buzoiene, și  să tragă un semnal de alarmă asupra importanței reciclării. Rezultatele au început să apară încă de la deschiderea primei linii de producție, când a reciclat peste 8 milioane de bucăți de frigidere, televizoare, monitoare și telefoane mobile, acestea fiind câteva din multele echipamente electrice care intră pe poarta fabricii. Doar prin reciclarea unui frigider, GreenWEEE economisește echivalentul de CO2 al emisiilor făcute de o mașină care înconjoară de două ori planeta Pământ.

Compania și-a început activitatea de producție în anul 2009, atunci când s-a inaugurat singura linie de reciclare din România destinată tratării aparatelor de răcire, conformă cu standardele europene şi cu standardele internaţionale BATRRT (Best Available Techniques of Recovery, Recycling and Treatment), dar şi liniile destinate reciclării echipamentelor informatice şi aparatelor electrocasnice de mici dimensiuni, IT&C.

La 10 ani de la deschidere, GreenWEEE își desfăşoară activitatea în două fabrici de reciclare în România (la Buzău și la Câmpia Turzii), având o capacitate totală de tratare de 100 000 tone/an, cu un număr de peste 400 de angajați și cifra de afaceri în anul 2018 de peste 20 milioane EUR. GreenWEEE reciclează toate categoriile de deșeuri menționate în legislație, baterii și acumulatori uzați, cabluri și componente din industria automotive.

”Aniversarea de zece ani reprezintă o piatră de hotar în businessul nostru, dar și în industria  reciclării. GreenWEEE a contribuit activ la recuperarea decalajelor cu care s-a confruntat România în domeniul colectării şi reciclării deşeurilor de echipamente electrice și electronice, în acest moment având capacitatea de a recicla toată cantitatea de DEEE pe care țara trebuie să o îndeplinească ca țintă de colectare, conform OUG 5/2015, în urma transpunerii Directivei 2012/19/UE.

Este un sentiment de maximă mulțumire să ne uităm înapoi la toate realizările importante și le mulțumim partenerilor noștri pentru sprijinul și rolul integral pe care l-au jucat în acești ani. Echipa noastră dedicată a crescut, ca și abilitățile noastre, pentru a recicla tot  fluxul de DEEE-uri colectat, care revine ulterior în circuitul economic”, a declarat Marius Costache, Director General GreenWEEE.

La fabricile GreenWEEE ajung echipamente frigorifice şi de aer condiţionat, aparate electrocasnice de mici şi mari dimensiuni, unelte electrice,  echipamente informatice şi de telecomunicaţii, baterii, cabluri sau componente din industria automotive.  Deșeurile provin de pe piața locală, de la operatori economici autorizați pentru preluarea responsabilităţii producătorului, prin colectare de la persoane fizice, cât și prin contracte cu mari producători sau retaileri de electronice.

Investițiile în valoare de 25 milioane EUR se reflectă în activitatea companiei, fiind una din cele mai sigure și performanţe în industria reciclării DEEEurior din Europa. Timp de 10 ani  compania a conservat prin reciclare mai mult de 2 milioane de tone de CO2 și este certificată WEEELabex, o etichetă internațională de excelență recunoscută pentru tratarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Activitatea de la GreenWEEE a salvat 122 de milioane de litri apă potabilă

Reciclarea monitoarelor din cei 10 ani de activitate au salvat 122 milioane de litri de apă potabilă și a prevenit generarea de aceeași cantitate de apă reziduală.  Aceeași cantitate de apă a fost folosită de  1,630,000 persoane pentru a face duș într-o săptămână.

Reciclarea unui singur telefon mobil economisește suficientă energie cât să asigure funcționarea unui laptop timp de 44 ore.

Reciclarea unui telefon mobil economisește 860 kg CO2, echivalentul distanței parcurse de o mașină de la București – Bruxelles și înapoi.

Un tub catodic al unui televizor poluează 50 de metri pătraţi de sol timp de 30 de ani.

 

Cine este Greenweee International

GreenWEEE face parte din parcul integrat de reciclare Green Group, prezent de 16 ani pe piața din România, alături de: GreenTech (cel mai mare procesator european pentru deșeuri PET), GreenFiber International (lider european in producția de fibră sintetică), GreenLamp Reciclare (singură fabrică din România care reciclează echipamente de iluminat), GreenGlass Recycling (cea mai mare fabrică de procesare a deșeurilor de sticlă), Total Waste Management (furnizor integrat de servicii de management al deșeurilor și operatorul proiectului de colectare inteligentă, SIGUREC).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker