Economic

GreenFiber, centru de reciclare și producție a fibrelor sintetice din PET în zona Buzău-Urziceni

Grupul de firme va relocarea producția din Iași

GreenFiber vizează crearea unui centru consolidat de reciclare și producție a fibrelor sintetice din PET în zona Buzău – Urziceni, urmărind mai multe obiective strategice: proximitatea cu GreenFiber Buzău și cu furnizorul de materie primă – GreenTech Buzău, optimizarea operațiunilor de producție, reducerea costurilor de transport și mentenanță și, nu în ultimul rând, reducerea amprentei de carbon din lanțul de logistică și transport. În acest sens, Compania GreenFiber International, parte din GreenGroup, cu fabrici de producție a fibrei sintetice din PET reciclat în Buzău, Iași și Urziceni, implementează o amplă strategie de consolidare, anunțând relocarea activităților de producție din Iași la Urziceni, în perioada mai – iulie a anului în curs.

GreenFiber mai operează o fabrică și în Buzău, proximitatea dintre unitățile de producție fiind un factor important în decizia de reorganizare.

Legat de această decizie, Alina Genes, CEO GreenFiber a declarat: „Crearea unui centru consolidat de reciclare și producție a fibrelor sintetice din PET în zona Buzău – Urziceni atinge mai multe obiective strategice: optimizarea operațiunilor de producție, proximitatea cu furnizorul de materie primă, GreenTech Buzău, reducerea costurilor de transport și mentenanță și, nu în ultimul rând, reducerea amprentei de carbon din lanțul de logistică și transport”.

Unitatea industrială din Iași, care a fost deschisă în anul 2007, va fi inclusă în planurile viitoare de dezvoltare ale companiei.

GreenFiber a inaugurat fabrica din Urziceni în anul 2017, fiind dotată cu tehnologii de ultimă generație pentru producția fibrei sintetice poliesterice din PET reciclat. În urma consolidării, volumul de fibră produs de GreenFiber Urziceni va crește cu 50%, fabrica fiind astfel optimizată pentru a funcționa la capacitate maximă.

Ce produce GreenFiber International

GreenFiber, parte din grupul de reciclare GreenGroup și-a început activitatea în anul 2005, astăzi fiind un furnizor important de fibră sintetică din PET reciclat pentru multe industrii cheie din Europa și din lume, având o cifră de afaceri de 75.5 milioane de EUR și o capacitate anuală de producție de 70.000 de tone de fibră.

Cei mai importanţi clienţi ai GreenFiber sunt companii din industria auto, care folosesc fibra în componenţa textilelor de interior ale maşinilor sau pentru sistemele de filtrare. Totodată, fibra este materie primă pentru industria de igienă, intrând în componenţa umpluturilor de scutece igienice, a şerveţelelor umede sau a plasturilor. Fibra are aplicații și în industria produselor de mobilier, ca şi material de umplutură pentru canapele, perne sau pilote, cât şi în construcţii, pentru panouri de izolaţie, membrane de acoperişuri sau membrane geotextile.

Fibreleproduse de GreenFibersunt alternativa sustenabilă la fibrele sinteticerealizate din materii prime virgine, având o amprentă de carbon cu 50% mai scăzută.

Mai multe detalii  AICI

 

Articole similare