Sport

Gloria trimite patru handbaliste la lot pentru ,,dubla” cu Danemarca

Selecționerul echipei naționale de handbal feminin a României, Adrian Vasile, s-a decis asupra lotului de jucătoare cu care va ataca cele două partide cu Danemarca din prelimi­nariile Campionatului European programat la sfârși­tul acestui an în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru. De la Gloria, Vasile a selecționat patru jucătoare, trei de la linia de 9 metri (Mădălina Zamfirescu, Bianca Harabagiu și Alina Ilie) și pivotul Alexandra Subțirică. De altfel, și pentru această acțiune a echipei naționale, Gloria este echipa care trimite cele mai multe jucătoare la lot, urmată de lidera Rapid și Gloria Bistrița, fiecare cu câte trei jucătoare. CSM București și Minaur Baia Mare au câte două fete în rândul ,,tricolorelor”, iar din Liga Națională mai sunt la lot câte o handba­listă de la Rm. Vâlcea și Slatina. Singurele ,,stra­nie­re” chemate de Vasile sunt portărița Iulia Dumanska, din Croa­ția și pivotul Crina Pintea, din Ungaria.

Marea noutate pentru ,,dubla” cu Danemarca este revenirea Cristinei Neagu, după pauza pe care și-a luat-o anul trecut.

LOT ROMÂNIA

  • Portari: Iulia Dumanska (Podravka Koprivnica), Diana Ciucă (Rapid București), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea)
  • Linia de 9 metri: Cris­tina Neagu (CSM București), Bianca Bazaliu (Glo­ria Bistrița), Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Mădălina Zamfirescu (toate Gloria Buzău), Cristina Laslo, Anca Polocoșer (ambele Minaur Baia Mare), Sorina Tîrcă (Rapid București)
  • Extreme: Alexandra Badea (Rapid București), Nicoleta Dincă, Sonia ­Se­raficeanu (ambele Gloria Bistrița), Alexandra Dindi­ligan (CSM București)
  • Pivoți: Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (Gyor), Alexandra Subțirică (Gloria Buzău)

România va juca împotriva Danemarcei la Mioveni, pe 2 martie (ora 18.05) și la Odense (5 martie, ora 17.10). După două etape, în grupa a 2-a a preliminariilor EURO 2022 conduce Danemarca (4 puncte), urmată de România (3 puncte), Austria (1 punct) și Insulele Feroe (0 puncte).

Joi, la Rm. Vâlcea, apoi pauză până pe 12 martie

Până a lua pauză pentru a face loc ,,dublei” cu Danemarca, Liga Națională de handbal feminin mai programează o etapă. Joi, de la ora 16.00, în direct pe TVR 2, în runda a 16-a, Gloria o va întâlni în deplasare pe SCM Rm. Vâlcea, după care campionatul se va întrerupe până pe 12 martie, când fetele lui Adrian Chiruț vor reveni pe teren pentru partida de la Sala Sporturilor împotriva ultimei clasate, CSM Deva.

Articole similare