luni, 01 iunie 2020

Gloria s-a retras din SuperLiga de rugby!

• Activitatea va mai continua doar la nivel de copii și juniori

Gloria a renunțat la participarea în SuperLiga de rugby, acolo unde, în momentul întreruperii campionatului, ocupa penultimul loc în clasament.

Decizia a fost luată după ce reluarea întrecerii a fost amânată până la o dată nestabilită încă, iar echipa buzoiană ar fi rămas fără jucătorii străini, cărora li s-ar fi terminat contractele la sfârșitul lunii mai.

Retragerea Gloriei la nivel de echipă de seniori este totală, Federația fiind înștiințată de clubul din Crâng că nu se va mai înscrie nici în viitoarea ediție de campionat, care ar urma să înceapă la toamnă. În plus, nici bugetul nu ar mai fi permis susținerea unei echipe de seniori.

În aceste condiții, activitatea va continua la ni­vel de copii și juniori, unde, în prezent, sunt legitimați 60 de copii, împărțiți în trei grupe cu patru antrenori.

„Clubul dorește să promoveze valorile locale și să ajute la dezvoltarea viitorilor mici rugbiști buzoieni”    

„Sport Club Municipal Gloria Buzău dorește să informeze toți iubitorii sportului cu balonul oval că echipa de rugby și-a anunțat retragerea din SuperLiga CEC Bank, în urma amânării începerii ­retu­rului campionatului național, dar și datorită restricțiilor bugetare survenite în urma pandemiei cu SARS-CoV-2. Clubul dorește să promoveze va­lorile locale și să ajute la dezvoltarea viitorilor mici rugbiști buzoieni. În acest moment, la echipele de copii și juniori activează patru antrenori buzoieni, care se ocupă de 60 de copii, împărțiți în trei grupe. Se dorește, însă, ca acest număr să ajungă la 100 în viitorul apropiat. Mulțu­mim tuturor suporterilor care ne-au fost aproape și care ne-au încurajat necondiționat! Vom face tot posibilul pentru a vă face mândri de noua generație de rugbiști ce se formează la Buzău!”, a anunțat, oficial, gruparea din Crâng, pe site-ul clubului.

loading...
error: Content is protected !!