Sport

Gloria pierde în Ungaria, dar păstrează șanse de calificare în grupele EHF European League

SCM Gloria Buzău a pierdut duminică seară prima manșă din turul 3 preliminar al EHF European League la handbal feminin, 26-29 în Ungaria, cu Motherson Mosonmagyarovari KC.

Ocupanta locului 4 în Ungaria, Mosonmagyarovari, a dictat ritmul în prima repriză. Buzăul a avut un start mai bun și a condus cu 4-2, dar maghiarele au revenit rapid la conducere. Gazdele au avut un final de repriză mai bun și au intrat la pauză în avantaj, 16-12. Mosonmagyarovari a condus chiar la șapte goluri diferență, 21-14 în minutul 39. Condusă la șase goluri în minutul 54, echipa pregătită de Adi Chiruț a avut un final de meci bun și a redus din handicap.  Mosonmagyarovari s-a impus cu 29-26, dar calificarea se va decide în returul de la Buzău, programat duminica viitoare, de la ora 17.00.

Pentru buzoience au marcat Ilyna 7, Iuganu 5, Zamfirescu 4, Petrovic 3, Blazevic 2, Keita 2, Moroianu 2, Burlachenko 1. Portarul Kelemen a încheiat jocul cu un procentaj bun, 39 la sută mingi apărate. Nu a jucat Bianca Harabagiu, care are o ruptură la gamba piciorului și va lipsi și în retur.

Antrenorul Gloriei, Adrian Chiruț, crede că echipa sa poate recupera în retur diferența de trei goluri. „Este bine că am mai redus din diferență, am fost conduși și la șapte goluri, am avut un start de repriză secundă mai ezitant. În prima repriză am ratat mult. Cred că ne putem califica, dar trebuie să fim mai exacți la atacul pozițional și să băgăm mingea în poartă în momentele cheie. În retur avem avantajul terenului, avem publicul și vedem cum se recuperează fetele, sper să nu mai repetăm erorile care le-am făcut aici. Maghiarele au un joc modern, în viteză, au o apărare exactă și un contraatac rapid, am pierdut ușor multe mingi și aici s-a făcut diferența”, a spus Chiruț, citat de ProSport

Lider în campionat cu punctaj maxim, Gloria fusese inițial eliminată în turul 2 al EHF European League de Costa del Sol Malaga. După o victorie la limită la Buzău, scor  32-31, Gloria a cedat returul de la Malaga, 24-30. Oficialii Gloriei au contestat însă în retur că echipa spaniolă a folosit o jucătoare care nu era înscrisă pe foaia de joc, contestația a fost admisă de EHF și astfel Buzăul a câștigat la masa verde.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker