Sport

Gloria negociază cu un atacant din Capul Verde

Ely Fernandes a jucat câteva minute  în amicalul cu Petrolul

Apariția lui Ely Fernandes în amicalul cu Petrolul, disputat sâmbătă, nu a trecut neobservată. Deși, pe pagina de Facebook a clubului era specificat doar numele de familie al cape-verdeanului, unii microbiști „s-au prins” că este vorba despre fostul jucător din Superligă.

Fernandes a aterizat săptămâna trecută în România, acceptând o așa-zisă perioadă de probă la Buzău, interval de timp în care staff-ul tehnic ar urma să se edifice asupra stării fizice a atacantului. Nu este vorba neapărat despre kilograme în plus, ci mai degrabă de faptul că Ely n-a mai jucat din vară, atunci când s-a despărțit de Universitatea Cluj.

Informația a fost confirmată și de oficialii clubului, cu mențiunea că, deocamdată, nu s-a semnat nicio înțelegere între Gloria și Fernandes.

Născut în Tarrafal (Capul Verde), Fernandes e un jucător polivalent care poate evolua atât ca atacant central, dar și în bandă. Fizicul impozant (1,87 metri înălțime), dar și bagajul tehnic cât se poate de decent, l-au făcut remarcat atunci când a venit în România. A evoluat între 2018 și 2020 pentru Gaz Metan Mediaș, pentru care a bifat 71 de meciuri, apoi s-a transferat la Farul Constanța, club al cărui tricou l-a îmbrăcat de 27 de ori ori. Sezonul trecut a jucat pentru Universitatea Cluj, bifând 28 de apariții și cinci goluri. 113 de partide a adunat Ely Ernesto Lopez Fernandes în Superliga din România. În liga secundă, a evoluat de 14 ori.

Cea mai cunoscută echipă cu care Fernandes a fost sub contract este Gil Vicente, club din prima ligă lusitană. Atacantul cu cetățenie portugheză n-a reușit să se impună titular, fiind împrumutat două sezoane consecutive, la Santa Clara și Oliveirense.

Dacă Gloria și Ely Fernandes vor ajunge la un acord comun, atacantul ar fi cel de-al treilea jucător care ajunge la Buzău după câteva luni bune de repaus, după Akhmatov și Benzar.

Gelson Martins, Rolando, Julio Tavares, Gelson Fernandes, Ryan Mendes, Oceano Cruz și Jovane Cabral sunt cei mai cunoscuți fotbaliști născuți în Capul Verde. Majoritatea jucătorilor din țara-arhipelag au jucat, cel puțin un an, în Portugalia, dat fiind faptul că aceasta a fost inițial dominion lusitan.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker