Sport

Gloria mizează pe tinerețe

Un internațional „Under” a venit să întărească defensiva

Alexandru Fărăgău este cea mai recentă achiziție a Gloriei Buzău. Tânărul a venit sub formă de împrumut de la Universitatea Cluj și este, cel puțin până în vară, jucătorul grupării din Crâng. Legitimarea sa a fost parafată, el fiind deja prezent la reunirea de luni.

Alexandru Fărăgău este un obișnuit al loturilor naționale de tineret, fiind considerat unul dintre cei mai talentați fundași laterali ai momentului, la categoria sa de vârstă. Are convocări la loturile U15, U17 și U18 ale României. În 2023, mergea la Craiova, acolo unde avea să lucreze cu Eugen Neagoe, tehnician care-l cunoștea din perioada în care lucrase la Cluj. Juveții nu i-au oferit multe șanse, astfel că a preferat să revină în Ardeal, de unde a mers într-un stagiu, tot sub formă de împrumut, la Ceahlăul.

Sub Pietricica, a prins șapte meciuri (381 de minute) pentru formația din Piatra Neamț, iar în această iarnă a revenit la echipa de la care era împrumutat. Cum probabil actualul antrenor al „șepcilor roșii”, Ioan Ovidiu Sabău îl consideră încă necopt, tânărul a acceptat să evolueze până în vară la Gloria. 75.000 de euro este cota de piață a puștiului născut la Cluj.

La Buzău, concurența pe benzi este una aprigă, însă Fărăgău are atât avantajul vârstei, cât și a faptului că poate evolua atât în stânga, cât și în dreapta. Pe lângă cele aproape 400 de minute bifate în liga secundă pentru Ceahlăul, tânărul a adunat și alte 170 în Cupa României. Rămâne de văzut cât de repede se va integra în planurile lui Andrei Prepeliță și dacă i se vor acorda și la Buzău minute. Deocamdată, cel mai probabil Fărăgău își va asuma rolul de back-up pentru Sălceanu, Ferrareso, Pârvulescu și Pashov, fotbaliști care nu au impresionat în sezonul de toamnă.

La Buzău încă se mai vorbește de câteva transferuri, însă, deocamdată, nu a fost confirmată nicio venire notabilă. Din surse sigure însă, se poartă discuții cu câțiva fotbaliști experimentați, care au evoluat în Superligă. 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker