Sport

Gloria dă cele mai multe jucătoare Naționalei la Mondialele din Spania!

La turneul final arbitrează și Simona Stancu

Selecționerul Adrian Va­sile a anunțat lista celor 21 de jucătoare convocate la echipa națională pentru Campionatul Mondial de handbal feminin care va avea loc în Spania, între 1 și 19 decembrie. Gloria Buzău este echipa care trimite cele mai multe jucătoare la lot,  șase!, cu una mai mult decât Minaur Baia Mare. În absența Cristinei Neagu, retrasă temporar de la echipa națională, campioana CSM București o va avea în Spania doar pe Alexandra Dindiligan. Cele șase handbaliste care vor reprezenta Gloria la Mondialele din Spania sunt Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Andreea Rotaru, Ana Maria Savu, Mădălina Zamfirescu și Alexandra Subțirică. Săp­tămâna viitoare, echipa națio­nală se va reuni pentru ultimele pregătiri într-un sta­giu care se va desfășura la București, în perioada 23 noiembrie – 1 decembrie. La turneul final din Spania, România face parte din Grupa C, urmând să joace, în ordine, cu Iran (3 decembrie), Kazahstan (5 decembrie) și Norvegia (7 decembrie). Primele trei clasate se califică în grupele principale. România s-a clasat pe locul 12 la precedenta ediție a Campiona­tului Mondial, des­fășurată în 2019, în Japonia.

Lotul României pentru CM din Spania:

  • Portari: Yuliya Dumanska (Podravka), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea), Diana Ciucă (Rapid)
  • Linia de 9 metri: Bianca Bazaliu (Podravka), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Alina Ilie (Gloria Buzău), Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Andreea Popa (Minaur Baia Mare), Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Ana Maria Savu (Gloria Buzău), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare), Sorina Tîrcă (Rapid), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău)
  • Extreme: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Ana Maria Tănasie (Minaur Baia Mare), Alexandra Dindiligan (CSM București), Laura Moisă (Gloria Bistrița), Oana Borș (Minaur Baia Mare)
  • Pivoți: Crina Pintea (Gyor), Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subțirică (Gloria Buzău)

În Spania va fi și Simona Stancu!

De la ultimul mare eveniment sportiv al anului nu va lipsi buzoianca Simona Stancu, care, împreună cu Cristina Năstase, alcătuiesc unul din cele 18 cupluri alese de IHF să arbitreze la turneul final, prima ediție din istorie cu 32 de echipe la start. Pentru Simona și Cristina, unul dintre cele mai bune și mai bine cotate cupluri din lume, va fi a doua prezență la Mondialele fe­minine, după ediția Japonia 2019.

Doar vaccinații au voie la Mondialul din Spania

Federația Internațională de Handbal a decis ca toate persoanele care vor lua parte la Campionatul Mondial, jucătoare, antre­nori, oameni din staff, jurnaliști sau organizatori, trebuie să facă dovada vaccinării împotriva Co­vid-19 sau a trecerii prin boală. La sosirea în Spania, este necesar și un test cu rezultat negativ. „Situația pandemiei evoluează permanent și un mediu fără infecție nu poate fi, deci garantat. Obiectivul IHF este, totuși, să pună în aplicare un plan având ca scop organizarea competiției într-un mediu sănătos și sigur”, a explicat IHF într-un comunicat. Printre alte măsuri cuprinse în protocolul sanitar, o distanță de 1,5 metri va trebui respectată oriunde este posibil. În timpul meciurilor nu vor exis­ta strângeri de mână, băncile vor fi extinse și purtarea măștii va fi obligatorie cu excepția jucă­toarelor, antrenorilor și arbitrilor. Prezența publicului este permisă în proporție de 80 la sută din capa­citatea sălilor.

Articole similare