luni, 01 iunie 2020

Gloria a pierdut și echipa de volei masculin!

• Din cauza restricțiilor bugetare generate de pandemia de coronavirus

Pandemia de coronavirus și efectele ei au lovit în plin sportul buzoian. După secția de rugby, care și-a retras echipa din SuperLigă dar care, totuși, va continua la

nivel de copii și juniori, o altă ramură sportivă de la SCM Gloria a fost nevoită să-și închidă activitatea, în cazul ei definitiv.

Începând cu 1 mai, prin Hotărâre de Consiliu Local Municipal, secția de volei masculin a fost inactivată, cu alte cuvinte închisă.

„16 sportivi de performanță – din care numai 4 sportivi sunt buzoieni”

„Propunerea de inactivare are ca fundament res­trângerile bugetare actuale, precum gradul de ­adresabi­litate în rândul copiilor, tinerilor pentru practicarea acestui sport. Secția de volei funcționează cu o echipă de seniori – 16 sportivi de performanță – din care numai 4 sportivi sunt buzoieni, iar gradul de adresabilitate în rândul tinerilor și copiilor buzoieni este destul de scăzut. Din punct de vedere financiar, costurile pentru funcțio­narea secției de volei pe anul 2020 se ridică la suma de 1.208.620 lei”, se arată în motivarea Hotărârii Consiliului Local.

 „Îmi pare rău, rezultatele au fost excelente, dar n-am ce face”

„Federația de profil a închis campionatul în curs. Plata în continuare a jucătorilor (de la ieșirea din starea de urgență până în toamnă) ar însemna un efort financiar pe care clubul nu și-l mai permite. Îmi pare rău, rezultatele au fost excelente, dar n-am ce face. Am refăcut calculele, ieșim cu 9 milioane de euro în minus față de anul trecut. Trebuie să reducem drastic cheltuielile la primărie”, a declarat primarul Constantin Toma pentru buzoienii.ro.

SCM Gloria Buzău, ca secții sportive de echipe, va continua cu echipele de handbal feminin și de fotbal, în momentul în care campionatele se vor relua.

Un an de excepție
Promovată în Divizia A1, prima divizie a voleiului masculin românesc, Gloria a avut o primă parte a sezonului de excepție. La finalul sezonului regulat, care a coincis cu momentul “înghețării” campionatului, echipa buzoiană se clasase pe locul 6 și urma să participe în turneul play-off.
Acum însă, după doar un an în prima divizie, în care a fost una dintre echipele cele mai valoroase, Gloria s-a desființat.

loading...
error: Content is protected !!