Amenințarea corona­virusului pare să îi facă pe buzoieni mai solidari ca niciodată. Asociații, organizații locale și persoane fizice se oferă să facă cumpărături, unii chiar pe banii lor, bătrânilor care nu au voie să mai iasă din casă. O imprimerie s-a angajat să producă gratuit viziere pentru personalul medical de la Buzău, iar în urma apelului făcut de Fundația Comunitară Buzău, într-o săptă­mână, persoane fizice și firme au donat 29.000 lei plus 36.000 de euro oferiți de BRD pentru achiziționarea  a două ventilatoare mecanice pentru Spitalul Județean.

Alți buzoieni, chiar dacă nu dispun de venituri ieșite din comun, au apelat la soluții inedite pentru a susține comunitatea locală în lupta împotriva COVID-19. Printre aceștia se numără Monica Mocanu și Angela Petre. Prima s-a oferit să doneze 10% din salariu pentru pregătirea spitalelor și a medicilor din Buzău. Monica Mocanu este unul dintre profesorii Merito din Buzău, distincție care ­atestă valoarea și metodele didactice capabile să schimbe viața elevilor.

„Asta aș zice zilele astea dacă aș fi influencer”

Donația făcută de profesorul buzoian s-a realizat către Fundația Comunitară Buzău și a îndemnat toți influencerii, inclusiv pe reprezentanții Bi­sericii, să transmită oamenilor că putem dona din puținul nostru pentru a sprijini comunitatea locală într-un moment greu ca cel prin care trecem. Toți cei care vor să facă donații o pot face pe AICI

„(…) În vremurile astea poate ar folosi niște sfaturi mai directe enoriașilor, vitejilor, puteți dona din puținul vostru către spitale și entități care le susțin, sau către cine considerați că este în situație de risc în vremurile astea. Dacă aveți în localitățile voastre organizații care s-au mobilizat să susțină cu aparatură și instrumentar spitalele, bravo vouă. Dacă nu, puteți lua exemplu de la alții și creați-vă astfel de grupuri.

Asta aș zice zilele astea dacă aș fi influencer. Cum nu sunt, am ales să ciripesc despre ce ar putea să comunice unii sau alții. Am donat 10% din salariul meu pe luna asta pentru Fundația Comunitară de la Buzau și mă gândesc dacă nu ar fi o idee bună ca profesorii să facem asta mai mulți, fiecare în locurile unde sălășluim”, a scris Monica Mocanu pe pa­gina ei de Facebook.

„Deja un tablou a fost cumpărat”

Cea dea doua buzoiancă, Angela Petre, unul dintre editorialiștii OPINIA-,  a donat Crucii Roșii Buzău 16 tablouri realizate de ea, acestea fiind prezentate pe pagina de Facebook a Roxanei Constantinescu, președintele Crucea Roșie Buzău. Buzoienii pot achiziționa tablourile, iar banii strânși vor fi alocați spitalelor, medicilor, asistenților, personalului auxiliar ce lucrează în primele rânduri.

„Eu mă pregăteam să organizez o expoziție cu lucrările mele în această primăvară. Scopul evenimentului ar fi fost tot unul umanitar și uite că s-a ivit, din păcate, o altă ocazie, mai devreme. Am vorbit cu Roxana Constantinescu, cu care am mai colaborat la astfel de acțiuni, și i-am spus că eu pictez din plăcere, nu pentru bani. Dânsa a venit cu ideea. Deja un tablou a fost cumpărat de cineva cu 200 de lei. Practic, oamenii intră pe pagina doamnei Constantinescu, își aleg un tablou, și după ce fac dovada plății, eu mă ocup să ambalez și să le trimit tabloul”, a declarat  Angela Petre, angajat al Forțelor Aeriene Române.

„Crucea Roșie Buzău a deschis contul unde colectează donații, la Banca Transilvania, cu numărul : RO 53 BTRL RON CRT 020 70 19 401 Nu are importanță suma, cât de mică, ea se va aduna altora ce vor veni din toată țara. Vă mulțumim tuturor !”, se arată în anunțul făcut de Roxana Constantinescu.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Lăudabile sunt aceste inițiative, deși sunt sute, poate mii de oameni și firme care donează constant, pentru diferite cauze, păstrându-și în același timp anonimatul. Nu cred că ar trebui să ne bulucim la ușa celor care vor încheia contracte grase pentru a-i îmbogăți pe alții. Aș vrea ca banii mei să ajungă, punctual, pentru un anume produs, cunoscând tot procesul de achiziție, făcut în mod transparent. Se știe…au apărut deja îmbogățiții de pe urma molimei.
    Sunt un om cerebral și doresc o acțiune corectă și coerentă a autorităților. Ele trebuie să răspundă pentru situația criminală în care ne aflăm.., Să se lupte pentru noi, pentru viața noastră…așa cum o făceau în campania electorală pentru privilegiile lor. Sănătate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul dvs.
Introduceți numele dvs.