Economic

Gentuţa pentru maternitate – ce trebuie să conţină?

După cele nouă luni de sarcină, momentul naşterii este foarte aşteptat de către viitorii părinţi. Nerăbdarea şi emoţiile ajung la cote foarte mari, pe măsură ce zilele până în momentul întâlnirii cu bebeluşul, rămân din ce în ce mai puţine. Fie că se aşteaptă o naştere naturală, fie că va avea loc o naştere prin intervenţie chirurgicală programată, emoţiile sunt la fel de mari şi solicitante.

Pregătirea pentru naştere

Medicul obstretician va solicita pe ultima perioadă a sarcinii, controale din ce în ce mai dese, astfel încât să poată controla îndeaproape evoluţia ultimelor săptămâni şi zile de sarcină, pentru ca naşterea să se producă în condiţii de siguranţă pentru mamă şi făt. Părinţii deja au pregătit camera bebeluşului. Pătuţul cu lenjeria proaspăt spălată şi călcată, prosoapele, păturile şi scutecele, hăinuţele, cădiţa şi accesoriile de baie, măsuţa pentru schimbatul scutecelelor, comprese sterile şi produse cosmetice destinate bebeluşilor, forfecuţe şi pompiţe de năsuc, toate ar trebui să fie aranjate ordonat în dulăpiorul destinat lucrurilor copilului. Alegerea de a avea totul procurat din timpul sarcinii, se va dovedi a fi foarte inspirată, deoarece venirea acasă cu noul membru al familiei va reprezenta o mare schimbare pentru tinerii părinţi cărora le va fi mai greu să se organizeze în vederea procurării necesarului pentru bebeluş.

Bagajul pentru maternitate

Imediat ce se stabileşte o dată orientativă a naşterii, viitoarea mamă ar trebui să îşi pregătească gentuţa cu care va pleca spre maternitate. Bagajul de maternitate trebuie să conţină strictul necesar pentru nou-născut şi pentru viitoarea mamă. Pentru bebeluş se vor lua hăinuţe adaptate anotimpului, respectiv bluziţă tip body, costumaş, căciuliţă şi şoseţele, un scutec din bumbac şi o păturică. Toate hăinuţele bebeluşului vor fi spălate şi călcate înainte. Va fi nevoie de scutecele absorbante şi produsele pentru igiena micuţului. Pentru viitoarea mamă va fi nevoie de o cămaşă de noapte sau o pijama, un halat şi lenjerie intimă. Este foarte important ca în bagajul de maternitate să existe haine speciale pentru alăptat, respectiv sutienul şi cămaşa de noapte. Acest site pune la dispoziţia viitoarelor mame o gamă extinsă de produse destinate alăptării, astfel că fiecare va găsi hainele şi accesoriile necesare.

De asemenea, mama va avea nevoie de trusa de cosmetice, de unde nu vor lipsi tampoanele absorbante şi tampoanele pentru sâni. O carte este bine-venită în bagaj, pentru câteva clipe de relaxare. Nu vor lipsi încărcătorul de telefon şi nici aparatul foto pentru a imortaliza primele ore şi zile din viaţa micuţului. În cazul în care părinţii au decis recoltarea de celule stem în momentul naşterii, nu va lipsi din bagajul de maternitate kitul de recoltare, primit odată cu semnarea contractului cu banca de celule. Buletinul şi adeverinţa de salarizare sunt acte necesare în momentul internării, astfel că vor fi puse în bagajul de maternitate. Restul de acte necesare vor fi aduse de către tată, acesta fiind şi cel care va declara naşterea şi se va ocupa de obţinerea certificatulului de naştere al copilului.

 

Articole similare