Sănătate

Fuga medicilor din Spitalul Județean a ajuns în faza de scandal la CJAS

Se anunță o ședință cu scântei, miercuri, la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, pe parcursul căreia responsabilii instituției vor discuta pe tema intrării în relații contractuale cu CJAS a cabinetelor private aparținând unor medici buzoieni. Ineditul situației este acela că la această ședință – o întrunire care, de altfel, nu ar trebui să se distingă prin ceva deosebit – și-a anunțat participarea prefectul Daniel Țiclea care, conform surselor noastre, are misiunea de a încerca blocarea demersului cadrelor medicale respective. Evident că un asemenea demers este cât se poate de scandalos și în afara legii, dat fiind că reprezentanții CJAS sunt obligați să permită stabilirea de relații contractuale cabinet-CJAS atât timp cât acestea îndeplinesc condițiile impuse de actele normative în vigoare.

Este vorba despre mai mulți medici specialiști care activează în Spitalul Județean și în ambulatoriul integrat acestei unități medicale, medici care doresc să își deschidă cabinete private sau să statueze relații contractuale cu CJAS prin cabinetele pe care le dețin deja. Din experiența de până acum, acesta este primul pas către plecarea din Spitalul Județean; urmează retragerea din ambulatoriul integrat și, ulterior, demisia din spital.

Noul val de plecări din Spitalul Județean care se preconizează ar putea conduce nu doar la închiderea unor secții, ci și la degraduarea celei mai mari unități medicale din județ.

Articole similare