luni, 03 august 2020

FRF a stabilit datele barajului pentru promovarea în Liga a 3-a. Când va juca reprezentanta Buzăului

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a stabilit detaliile organizării meciurilor de baraj în urma cărora vor fi stabilite echipele care promovează din Liga a 4-a în Liga a 3-a.

Federalii au decis ca partidele să aibă loc la începutul lunii viitoare, în zilele de 1, 5 și 9, toate de la aceeași oră, 17.30. În acest an, cu fotbalul județean afectat din plin de pandemia de coronavirus, FRF a modificat sistemul de desfășurare al barajului, care nu va mai avea loc în dublă manșă între două echipe, ci vor fi organizate 14 mini-turnee de câte trei echipe din care prima clasată promovează, dar șanse are și a doua poziționată în această mini-ierarhie.

Partidele se vor disputa conform tabelei Berger de patru echipe – 2 vs. 3, 1 vs. 2, 3 vs. 1 -, iar fiecare echipă va îndeplini o dată rolul de gazdă, deși partidele se dispută pe teren neutru. Reprezentanta Buzăului face parte din Regiunea 7 Sud-Est și va juca cele două partide pe 1 și 9 august, prima, împotriva repre­zentantei Constanței, iar cea de-a doua împotriva celei a Tulcei:

REGIUNEA 7 SUD EST:

– Grupa A: Brăila, Vrancea, Galați

– Grupa B: Tulcea, Constanța, Buzău

  • 1 august, ora 17.30: CONSTANȚA – BUZĂU
  • 5 august, ora 17. 30: TULCEA – CONSTANȚA
  • 9 august, ora 17. 30: TULCEA – BUZĂU

Cum se joacă barajul, criterii de departajare

În situația în care o partidă se termină la egalitate, se vor executa lovituri de departajare, dar rezultatul acestora va fi luat în considerare doar drept criteriu pentru situația în care două sau trei echipe sunt la egalitate de puncte în mini-grupă, criteriul șapte din lista de criterii:

  1. rezultatele directe
  2. golaverajul în jocurile directe
  3. număr mai mare de goluri marcate în meciurile directe
  4. număr mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe (deși partidele se dispută pe teren neutru, una din echipe are statutul de gazdă)
  5. golaverajul general
  6. rezultatul executării loviturilor de departajare în jocurile directe terminate cu remiză între echipele aflate la egalitate de puncte

Play-off ori CSM Rm. Sărat direct la baraj

Într-o perioadă în care cazurile de infectare cu noul coronavirus au explodat la Buzău, iar organizarea unor meciuri în aceste condiții, implică riscuri inutile, Asociația Județeană de Fotbal Buzău a decis ca echipa care va reprezenta județul la mini-turneul de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a să fie desemnată pe teren, conform unei hotărâri a Consiliului de Administrație.

Mai exact, în urma unui play-off între primele patru clasate în momentul întreruperii campionatului: 1. CSM Rm. Sărat (53 de puncte), 2. Voința Lanurile (52 de puncte), 3. Team Săgeata (48 de puncte) și 4. Gloria Vadu Pașii (40 de puncte), pentru restul echipelor sezonul fiind suspendat. Rămâne de văzut dacă sezonul poate fi finalizat cum vrea AJF, sau CSM Rm. Sărat va merge direct la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a.

loading...
error: Content is protected !!