Educație

FOTO / Zece olimpici naționali la Școala nr. 1. Patru elevi, calificați la câte două olimpiade

Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” traversează o primăvară fantastică prin prisma  rezultatelor obținute  la olimpiadele școlare județene, respectiv prin calificarea elevilor la etapa națională aproape la toate disciplinele din catalog. Elevii  acestei școli au depășit performanțele din anul precedent în ceea ce privește calificarea la etapa națională a olimpiadelor școlare și ca număr de elevi, dar și ca participare pe discipline. De asemenea, cele mai multe calificări sunt din pole position după etapa județeană, ceea ce dă mari speranțe cadrelor didactice că elevii pe care îi coordonează se vor întoarce acasă cu premii, așa cum au făcut, de altfel, și anul trecut. Unii dintre elevi au obținut calificarea la câte două olimpiade și probabil că ar fi fost multiplu calificați dacă nu ar fi trebuit să aleagă între pasiunile lor, având în vedere că  olimpiadele la unele discipline s-au suprapus ca dată de desfășurare. Un alt plus înregistrat de Școala Gimnazială „Căpitan  Aviator Mircea T. Bădulescu” în această primăvară la olimpiade este faptul că s-au calificat elevi de la clasa a V-a până la clasa a VIII-a, ceea ce înseamnă că aici se menține un ritm de lucru constant, dar și că elevii mai mari devin modele pentru cei mici. Anticipând aceste performanțe școlare prin prisma evoluției la învățătură a copiilor în acest an școlar, conducerea școlii se pregătește din timp să recompenseze și cu premii în bani eforturile copiilor olimpici, cu sprijinul sponsorului, Doru-Laurian Bădulescu, așa cum a făcut în fiecare an. Această motivație se suprapune peste cea a elevilor care, fără excepție, își doresc să atingă performanțe care să îi recomande pe mai departe, astfel încât, după absolvirea acestei școli, pe care o prețuiesc cu toții, să acceadă la nivelul superior tot la o unitate de învățământ de prestigiu, și anume la Colegiul Național „B. P. Hasdeu”. De altfel, în fiecare an, Școala Gimnazială „Căpitan  Aviator Mircea T. Bădulescu” – deși o școală mică din punct de vedere al numărului de elevi – a furnizat cel puțin o clasă de elevi Colegiului Național „B. P. Hasdeu”.

Performanțele elevilor, deși erau de așteptat, provoacă bucurie și emoții și cadrelor didactice. Directoarea școlii, Monica Gheorghe, face o scurtă prezentare a tabloului elevilor calificați  până la această dată la faza națională a olimpiadelor școlare. „S-a dat startul olimpiadelor naționale. Traversez o etapă cu emoții nesfârșite. Anul acesta, mai mult ca niciodată, în școala noastră avem zece olimpici naționali. Dacă anul trecut am avut șapte olimpici calificați la naționale, anul acesta avem zece, dintre care patru sunt calificați la câte două olimpiade naționale și încă nu s-au încheiat etapele județene pentru a vedea dacă mai sunt participanți la alte olimpiade naționale. Copiii școlii noastre sunt un izvor de bucurie pentru noi, adulții, sunt pietre neșlefuite care așteaptă să devină diamante frumoase, sunt copii care își doresc să ajungă cât mai sus. Au atins toate ariile, toate disciplinele. Avem olimpici calificați la naționala de Geografie, Mica Olimpiadă de Geografie <Terra>. Este vorba despre Rareș Gheorghe, clasa a VII-a A, Carla Gheorghe, clasa a VII-a A, și Ioana Anghelescu, clasa a VII-a A. Cei trei au fost primii  calificați pe listă. Rareș Gheorghe, 100 de puncte, Carla Gheorghe 94 puncte și Ioana Anghelescu cu 90 de puncte. La Fizică avem calificați  doi copii, tot de la VII-a A, Rareș Gheorghe și Antonio Păunescu. La Limba Franceză avem calificate două eleve,  respectiv  Sonia Pleșea și Carla Gheorghe, tot de la clasa a VII-a A. Sunt patru copii calificați la câte două naționale: Rareș Gheorghe – calificat la Fizică și Geografie,  Carla Gheorghe – calificată la Limba Franceză și Geografie , Denisa Banu – care a obținut calificare la Olimpiada Națională de Chimie și la cea de Matematică și Ioana Anghelescu – calificată la Olimpiada de Geografie și Olimpiada Cultură și Spiritualitate. Ceilalți copii, despre care nu am amintit până acum, și au obținut calificări, sunt: Alina Radu, clasa a VIII-a C – calificată la Olimpiada de Engleză, Antonio Păunescu, clasa a VII-a A – calificat la Fizică, Sonia Pleșea, clasa a VII-a A – calificată la olimpiada națională de limba franceză, și elevele calificate la Olimpiada Națională de Religie: Maria Dumitrescu, de la clasa a V-a D, Teodora Dragomir, de la clasa a VI-a B și Alexandra Dincă, de la clasa a VII-a B”, a spus directoarea Monica Gheorghe.

 Cum văd olimpicii pregătirea și calificarea la etapa națională

  • Denisa Banu, clasa a VIII-A B, Olimpiada de matematică  și Olimpiada de chimie:

„Sunt o fire competitivă, motivată de dorința de a fi cea mai bună. Pentru aceasta îmi echilibrez munca cu distracția, ceea ce  înseamnă că îmi petrec timpul liber urmărind filme și seriale sau fac o plimbare pe afară. Pentru mine performanța nu necesită doar studiu și ore multe de muncă, ci și ambiție și tărie psihică. Pentru mine școala în care mă pregătesc joacă un rol important prin suportul acordat. Am obținut până acum Premiul al II-lea la concursul <LuminaMath>, în anul școlar 2021-2022, Premiul I la etapa județeană a Olimpiadei Matematică 2021-2022 și 2022-2023. Am mai obținut medalie de aur la Olimpiada de Lingvistică 2021-2022, Premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Chimie 2022-2023. În privința liceului pe care o să îl urmez nu m-am decis încă între ICHB (Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, n.r.) și <Hasdeu>, dar cert este că îmi doresc să merg la profilul <Științe ale naturii>”.

  •  Alina Radu, clasa a VIII-a C, Olimpiada de limba engleză:

„Zilnic dedic învățării cinci ore, dar consider că mă pregătesc pentru mine și nu în mod special pentru performanță. În afară de materia la care concurez, respectiv Limba engleză, îmi plac Matematica și Fizica. Eu cânt vocal, dar și la chitară și la pian; îmi mai place să desenez și să învăț limba japoneză. În anii trecuți nu am obținut premii importante la nivel național, însă am participat la concursuri muzicale cu corul și am ocupat locuri bune. De asemenea, am participat la competiții de șah județene. Anul acesta nu am în vedere alte concursuri. Consider școala în care învăț foarte importantă, deoarece aici mi-am pus bazele cunoașterii la această materie.  Îmi doresc să merg mai departe la Colegiul Național <B.P. Hasdeu>, profilul <matematică-informatică, bilingv română-engleză>”.

  • Carla Gheorghe, clasa a VII-a A, Olimpiada de limba franceză  și Mica olimpiadă de geografie „Terra”:

„Întotdeauna mi-a plăcut să particip la competiții care mă stimulează. Olimpiadele evidențiază toată munca noastră de-a lungul unui an școlar, împletind emoțiile și experiența într-o coroană pe care o vom purta cu noi tot restul vieții. Sunt motivată să obțin performanță de dorința de a acumula cunoștințe care să contribuie la îmbogățirea culturii mele generale, dar și datorită  experienței  frumoase pe care mi-o oferă aceste concursuri. Școala Gimnazială <Căpitan Aviator  Mircea T. Bădulescu>, în care mă pregătesc are o influență foarte mare în privința rezultatelor naționale pe care le obțin. Am mai  participat și la alte olimpiade județene, iar anul acesta voi participa la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză și a  competiției <Terra>, Mica Olimpiadă de Geografie. Anul trecut am participat la etapa națională a concursului transdisciplinar <Ionel Teodoreanu>, unde am obținut un premiu special. În timpul liber îmi place să citesc romane polițiste, să vorbesc cu prietenii mei, să ascult muzică și să aflu cât mai multe despre mediul înconjurător. După absolvirea școlii gimnaziale, îmi doresc să îmi continui studiile la Colegiul Național  <B.P. Hasdeu>”.

  • Rareș Gheorghe, clasa a VII-a A, Olimpiada de fizică și Mica olimpiadă de geografie „Terra”

„Pentru mine educația înseamnă o comoară pe care o poți câștiga prin muncă, dedicație și plăcere. Dedic pregătirii cea mai mare parte din timpul meu, în vederea obținerii unui rezultat cât mai bun, după cum spune doamna profesoară de Fizică: să ne descurcăm onorabil. Școala și profesorii cu care mă pregătesc reprezintă o mare parte din structura succesului meu. În toți acești ani de studiu, țelul meu a fost depășirea limitelor și evoluția armonioasă a tuturor abilităților  de care dispun pentru atingerea potențialului maxim. Consider că oricine poate să îndeplinească tot ce își propune dacă este motivat și dedicat. Un citat care mă inspiră aparține lui Arhimede, un învățat al lumii Antice cu realizări în fizică, matematică, astronomie, inginerie și filozofie: <Dați-mi un punct de sprijin și voi muta Pământul din loc>. M-am calificat la Olimpiada Națională de Fizică atât în 2023, cât și în 2022, când am obținut mențiune ME (a Ministerului Educației, n.r.), la  Mica Olimpiadă de geografie <Terra>, ca și anul trecut  când am obținut la Mica Olimpiadă de Geografie <Terra>, Locul I ME, pe țară. În  2023 sunt multe premii la olimpiadele județene de: Franceză – Premiul II, Matematică – premiul I, Limba română – mențiune, Matematica – premiul I, Fizică – premiul I. Olimpiada Națională de Fizică de anul trecut a fost o experiență cât se poate de frumoasă, plină de emoții care îmi călesc caracterul și îmi sădesc dorința de a merge mai departe. Anul acesta nu cred că va fi diferit de precedentul, având în vedere că particip la competiții cu plăcere și ambiție. În afară de Fizică, îmi place Geografia, o materie care ne ajută în conectarea cu mediul înconjurător și care îmi cultivă curiozitatea.  Când mă relaxez, îmi place să privesc pe fereastră natura și să ascult muzică. În ceea ce privește liceul, eu vreu să merg  Colegiul Național <B.P. Hasdeu>, profilul <Științe ale naturii>”.

  • Antonio Păunescu, clasa a VII-a A, Olimpiada de fizică

„Școala este foarte importantă în obținerea rezultatelor, deoarece numai aceasta te poate ridica la un anumit nivel. Eu dedic pregătirii aproximativ opt ore pe zi și mă motivează faptul că am ajuns atât de departe cu performanța, respectiv am obținut calificarea la Olimpiada Națională de Fizică și la faza națională a concursului <Lazăr Edeleanu>, de chimie. Printre pasiunile mele se mai numără sporturile, precum fotbalul și tenisul de masă, și mă relaxez când citesc cărți de acțiune sau  atunci când mă plimb prin parc. Mi-aș dori să merg  mai departe la Colegiul Național <B.P. Hasdeu>”.

  • Ioana Anghelescu, clasa a VII-a A, Olimpiada interdisciplinară Cultură și Spiritualitate Românească și Mica olimpiadă de geografie „Terra”:

„M-am înscris la Școala Gimnazială <Căpitan Av. Mircea T. Bădulescu> încă din clasa pregătitoare, fiind convinsă că aici voi găsi cele mai bune condiții, că voi avea cei mai buni dascăli pentru a face performanță. Pentru mine școala reprezintă cadrul ideal unde un elev poate să-și desăvârșească educația și să aibă șanse maxime de a intra la un colegiu/liceu bun. Pentru mine motivația de a învăța și de a face performanță vine din dorința de a cunoaște cât mai multe lucruri, de a-mi îmbogăți și de a crește nivelul de cultură generală; într-o propoziție, motivația vine din dorința de a mă pregăti pentru viață. Anul acesta m-am calificat la faza națională a Olimpiadei de Cultură și Spiritualitate Românească, la faza națională a Olimpiadei de Geografie. Anul trecut m-am calificat la faza națională a Olimpiadei de Cultură și Spiritualitate Românească unde am obținut premiul special al juriului și, de asemenea, am luat locul II la concursul național Orthofrancais și mențiune la Olimpiada județeană de Limba și Literatura Română. Am obținut locul III la Concursul Național Zircon și mențiune la Olimpiada de Limba și Literatura Română, etapa județeană. Anul acesta intenționez să mai particip la concursurile de chimie <Noi și chimia>, <Raluca Rîpan>.

Nu am luat o decizie asupra a ceea ce voi face în viitor, dar astăzi pot spune că îmi plac atât chimia, biologia, matematica, cât și istoria, geografia și limbile străine. Îmi place să fac sport, să mă uit pe Internet și la diferite emisiuni culturale și documentare despre viața tinerilor din ziua de astăzi. Cu siguranță voi merge la Colegiul Național <Bogdan Petriceicu Hasdeu>, la profilul <Științe ale naturii>”.

  • Sonia Pleșa, clasa a VII-a A, Olimpiada de limba franceză:

 „Mă pregătesc zilnic câteva ore pentru olimpiade și consursuri, dar și pentru restul orelor. Pe mine mă motivează dorința de a afla cât de departe pot ajunge, de a-mi îmbogăți vocabularul și cultura generală. Școala la care mă pregătesc îmi oferă toate informațiile și susținerea de care am nevoie pentru a participa la concursuri. În anii școlari anteriori am participat la foarte multe concursuri printre care Olimpiada de Limba și literatura română, Olimpiada interdisciplinară Cultură și Spiritualitate Românească, Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viață, Olimpiada județeană de Limba franceză. În acest an, am în vedere concursul <Noi și chimia> și concursul <Orthofrancais>. Mai am și alte materii preferate în afara celor la care sunt în competiție acum. Este vorba despre  Chimie și Limba română. Îmi petrec timpul liber citind o carte sau ascultând muzică. Pe mai departe vreau să merg la Colegiul Național <B.P. Hasdeu>, la profilul <Filologie>”.

  •  Alexandra Dincă, clasa a VII-a B, Olimpiada de religie (cultul ortodox):

„O mare parte din timpul meu o dedic studiului. În afară de cele șase-șapte ore pe care le petrec la școală, obișnuiesc să mai aloc pregătirii încă șase ore acasă. În fiecare zi sunt motivată să învăț cât mai multe lucruri, pentru că mi-a plăcut să înțeleg atât partea văzută, cât și cea nevăzută a lumii. Îmi doresc să fac performanță pentru a mă depăși pe mine, pentru a ajunge la cea mai bună versiune a mea. Până acum am obținut premiul I la concursul Orthofrancais, premiul al III-lea la Olimpiada județeană de Fizică, premiul al III-lea la Olimpiada județeană de Română, mențiune la Olimpiada de Cultură și Spiritualitate, locul I la Olimpiada județeană de Religie. Școala la care mă pregătesc este foarte importantă în obținerea tuturor rezultatelor deoarece toate cadrele didactice s-au implicat în dezvoltarea mea intelectuală și emoțională. Anul acesta voi mai participa la concursul  de Chimie <Raluca Ripan> și la concursul de biologie  <George Emil Palade>. În afara studiului, îmi place să dansez, să ascult muzică, să practic diferite sproturi, să citesc și să scriu. Cea mai mare pasiune a mea este să îmi aștern pe foaie trăirile și gândurile. Voi merge la liceu la Colegiul Național <B.P. Hasdeu>, pe profilul <Mate-Info>”.

  • Teodora Ștefania Dragomir, clasa a VI-a B, Olimpiada de religie (cultul ortodox):

„Studiului și pregătirii lecțiilor le dedic tot timpul meu, deoarece sunt foarte importante și sunt necesare pentru viitorul nostru, al elevilor. Motivația pentru a învăța vine de la sine, deoarece îmi place foarte mult să studiez diverse lucruri, să călătoresc printre cifre și litere și nu în ultimul rând să îmi pun bazele pentru viitorul meu într-o meserie strălucită. Atunci când văd că depășesc o anumită performanță îmi doresc să ajung și mai departe pentru a mă autodepăși. Încă din primul an de școală mi-a plăcut să particip la concursurile Comper și Gazeta Matematică, unde mereu am obținut rezultate onorabile. Anul trecut am participat la etapa județeană a Olimpiadei de Limba și Literatura Română, cu rezultate deosebite. Anul acesta am participat la olimpiadele județene de Limba română, Fizică, Cultură și Spiritualitate și nu în ultimul rând la cea de Religie. Atunci când doresc să mă relaxez, de obicei ascult muzică, deoarece aceasta mă inspiră. O altă pasiune de-a mea este creația prin care  îmi exprim gândurile și sentimentele care au o mare însemnătate pentru mine. Dorința mea este să  intru la Clegiul Național <B.P. Hasdeu> pe profilul <Filologie>, fie pe profilul <Științe ale naturii>”.

Școala unde învăț are o mare importanță, deoarece aici se află profesorii coordonatori care ne ajută să obținem cele mai bune rezultate, de care sunt mândră. Doamnei profesoare de Religie îi adresez cuvinte de mulțumire pentu tot efortul depus în pregătirea mea. Le sunt recunoscătoare tuturor profesorilor!”.

  •  Maria Dumitrescu, clasa a V-a D,  Olimpiada de religie (cultul ortodox)

„Dedic studiului și pregătirii între două și patru ore pe zi, în funcție de materie. Sunt motivată să învăț, să fac performanță, atunci când informațiile au legătură cu interesele mele și consider că o să mă ajute în viitor. În clasa a IV-a am luat premiul I la concursurile Comper, Limba română și Matematică și la Gazeta Matematică. În acest an, pe lângă olimpiadele la care am participat deja, am în vedere să merg la preolimpiada de limba engleză. Școala la care mă pregătesc are, desigur, un rol important în obținerea acestor rezultate. Printre pasiunile mele se numără Istoria, lectura și Matematica. Când vreau să mă relaxez, adesea ascult muzică, citesc sau vizionez filme. Îmi doresc să urmez mai departe Colegiul Național <B.P. Hasdeu>, profilul <Științe sociale>”.

Școala nr. 1 continuă tradiția rezultatelor de nivel național

Aceste rezultate de excepție pe care elevii acestei școli le-au obținut la etapa județeană la olimpiadele de Limba și literatura română, Fizică, Matematică, Chimie, Geografie, Religie, Limba engleză, Limba franceză, care le permit să acceadă la faza națională a competiției, se adaugă celor de anul trecut, pe care directoarea școlii le amintește pentru că au fost de asemenea foarte valoroase la nivel național nu numai județean.

„Și anul trecut am avut la Olimpiada națională de Fizică o calificare prin elevul Rareș Gheorghe care s-a întors de la națională cu mențiune de la Ministerul Educației și la Olimpiada Națională de Geografie,  tot  Rareș Gheorghe a mers națională anul trecut și a obținut locul I de la Ministerul Educației. Avem supremație și la Cultură și Spritualitate. Anul trecut eleva Ioana Anghelescu a mers pe țară și anul acesta merge. Anul acesta a obținut media 10 la Olimpiada județeană și s-a calificat prima și cu punctaj maxim. Anul trecut am mai fost la sport. Așteptăm rezultatele competițiilor sportive. Săptămâna aceasta așteptăm să se desfășoare etapa județeană la badminton și la tetratlon, unde suntem convinși că iar o să avem rezultate. Mai sunt olimpiade de unde să adunăm alte și alte noi medalii”, explică directoarea Monica Gheorghe.

Ce spun  profesorii coordonatori despre elevii olimpici

Formarea unei echipe puternice profesor-elev, o relație simbiotică în toate aspectele sale reprezintă cheia acestor rezultate, lucru pe care îl evidențiază și cadrele didactice atunci când vorbesc depre elevii lor olimpici.

  • Laura Brutaru – profesor de Matematică

„Denisa Banu este  dovada că munca asiduă și continuă este încununată la final cu lauri. Cu multe ore de strădanie, cu pasiune și dăruire, Denisa a înțeles că Matematica nu este ceea ce pare la prima vedere,  o știință aridă, și a învățat să descopere poezia și muzica acestei discipline. Pentru mine, ca profesor, nimic nu se compară cu bucuria pe care o trăiesc pentru reușitele elevilor mei și, în special, ale acestei fete minunate. Denisa este o elevă așa cum fiecare dintre noi ne-am dori să întâlnim măcar o dată în viață.

  • Elena Sîmpetru – profesor de Fizică

„Ne fascinează ideea că în acest an școlar lotul reprezentativ de elevi al județului Buzău la Olimpiada Națională de Fizică are în componență doi elevi ai Școlii Gimnaziale <Căpitan Av. Mircea T. Bădulescu>, respectiv pe Rareș Bogdan Gheorghe și pe Antonio Ștefan Păunescu, ambii elevi în clasa a VII-a. Strălucirea diamantului din mintea elevului, pasiunea pentru cunoașterea universului fizicii, munca asiduă, seriozitatea îmbinate armonios cu dorința de a reuși au stat la baza obținerii acestor rezultate frumoase”.

  • Daniela Falnicu – profesor de Chimie

„Denisa Banu este eleva școlii noastre în clasa a VIII-a și ne reprezintă la Olimpiada Națională de Chimie, care se desfășoară în perioada 1-7 aprilie 2023, la Deva. Atunci când pasiunea se intersectează cu o materie din trunchiul comun, vorbim despre Dnisa și Chimia. La etapa județeană ea a obținut 94,75 de puncte și se cuvine să amintim și faptul că a mai obținut o calificare la nivel național, la Matematică.

Putem afirma cu admirație că eleva noastră este inteligentă, muncitoare, conștiincioasă și ambițioasă. Școala noastră este prezentă la națională de Chimie pentru al doilea an consecutiv, în cel anterior obținând locul II, așa că nu ducem lipsă de exemple de bună practică și motivație, dacă mai era nevoie.  Denisa dă un sens nobil meseriei de dascăl și este genul de elev pe care și l-ar dori orice profesor, respectiv părinte”.

  • Cristina Popa Mereu – profesor Limba română

„Ambițioasă, sensibilă, devotată și silitoare, eleva Ioana Anghelescu, de la clasa a VII-a, face o tradiție din participarea la Olimpiada Națională interdisciplinară de Limba și literatura română și Religie Cultură și Spiritualitate Românească. Obținând nota 10 la faza județeană, eleva se califică pentru al II-lea an consecutiv la etapa națională a acestui concurs în care tradiția cu credința se împletesc atât de firesc. În termeni literari, dar și dogmatici ea va scrie și va vorbi despre Mântuitorul Hristos, despre modelul suprem pe care El îl reprezintă pentru oameni și despre comuniunea omului cu semenii și cu divinitatea”.

  • Ramona Spîneci – profesor Religie

„Olimpiada de Religie este un prilej de bucurie pentru profesori, elevi și părinți deopotrivă. Rezultatele elevilor ne bucură și ne dau speranță într-o lume în care valorile morale sunt în declin. Suntem chemați să ne umplem sufletele cu alese bucurii duhovncești, să ne rugăm, și să ne deschidem inimile către tot ce este bun și frumos, să Îl păstrăm viu pe Hristos, cel mai frumos dintre fii oamenilor”.

  •  Alina Moise – profesor Franceză

„În aceast an școala noastră a obținut o dublă performanță, calificarea a două eleve de la clasa a VII-a la Olimpiada Națională de Limba Franceză. Este vorba despre Sonia Alexandra  Pleșea și Carla Ioana Gheorghe. Cum a fost posibil acest lucru? Răspunsul este simplu: prin seriozitate, perseverență și rigurozitate. Și mai mult decât atât, munca își face și ea loc în această ecuație. Vorbim aici despre sute de ore de studiu individual sau ghidat. Le spunem <Bravo și mult succes în continuare>!”

  •  Denisa Postelnicu – profesor Geografie

Urmând tradiția Școlii <Cpt Av. Mircea T. Bădulescu> de a fi în frunte, atât la nivel județean, cât și național, în clasamentul elevilor participanți la Mica Olimpiadă <Terra>, Rareș Răzvan Gheorghe, Carla Ioana Gheorghe și Ioana Cassandra Angelescu s-au clasat anul acesta pe primele locuri ale acestui concurs școlar. Cu o valoroasă experiență acumulată din participarea de anul trecut la care s-a clasat pe locul I etapa națională,  Rareș Gheorghe, pasionat și curios într-ale Geografiei și-a intensificat eforturile și pregătirea reușind să se situeze pe primul loc, etapa județeană, fiind și un bun exemplu pentru colegele sale Carla Ioana și Cassandra Ioana, care l-au urmat îndeaproape. Ne mândrium cu acești elevi ai noștri care mai pot fi curioși, pasionați, muncitori, ambițioși față de tot ceea ce le poate oferi această știință despre care I. Kant spunea: <Nimic nu este mai folositor decât studiul Geografiei spre a deștepta sănătoasa judecată a omului>. Ei confirmă pe deplin acest lucru și prin celelalte rezultate pe care le-au obținut”.

  •  Ramona Bănulescu – profesor Limba engleză

„Alina Radu este o elevă de nota 10. Este nota pe care a obținut-o la simulareaa examenului de Evaluare Națională de anul acesta și media ei generală în aproape fiecare an de studiu.  Alina este modelul copilului care învață pentru devenirea ei. Este un copil înzestrat cu multă inteligență, maturitate, voință, tenacitate, spirit competițional. Ea poate cu aceeași ulurință să joace șah, dar și fotbal, să rezolve exerciții complexe de matematică, dar și să cânte vocal și la chitară, dar și să deseneze. Alina Radu este un OM complex și frumos, asemenea multora intre elevii Școlii Gimnaziale <Căpitan Av. Mircea T. Bădulescu>. Cu tineri ca ei putem avea încredere că viitorul va arăta bine. Ne bucurăm astăzi de rezultatele remarcabile obținute de elevii noștri. Nu sunt întâmplătoare aceste rezultate. Ele vin să confirme munca de zi cu zi a elevilor îndrumaăți de profesorii lor. Noi nu facem din participarea la olimpiade un scop în sine, dar încă de la clasele primare, ca un bun constructor, pregătim, mai întâi, temeinic, terenul. Cu răbdare și cu delicatețe îi atragem pe cei mici în tainele minunatei lumi a învățăturii, după care începem să clădim cărămidă cu sărămidă, oră de oră, până când construcția noastră devine stabilă, puternică, de sine stătăroare. În acest mod ne asigurăm că rezultatele muncii noastre nu sunt doar pe termen scurt, ele rămânând imăprimate în mintea și sufletul copilului”.

  • Elena Matei – profesor de religie

„Indiscutabil că cea mai mare satisfacție a unui profesor este aceea a confirmării faptului că munca de la catedră i se traduce în rezultate deosebite, an de an. Bucuria este și mai mare când se realizează un progres constant și elevii participă cu mare drag la Olimpiada de Religie, atât la faza județeană cât și, mai apoi, calificându-se la faza națională. Astfel, anul acesta, bucuria este desăvârșită prin cele două calificări la Olimpiada de Religie, faza națională, ale elevelor pe care le-am pregătit: Dragomir Teodora -Ștefania – clasa a VI-a B, cu media de 9,50 și Dincă Alexandra-Elena – clasa a VII-a B, cu media de 9,70. Aceste eleve deosebit de conștiincioase și silitoare, cu o viață spirituală profundă, au demonstrat că iubirea de Dumnezeu și de învățătura creștină poate fi oglindită și la nivelul unei Olimpiade Naționale de Religie!”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker