Monden

FOTO | Vlad Ionuț Popescu, pentru prima dată pe scena teatrului „G. Ciprian“

Un studiu clinic, o moleculă a dragostei, un creier modificat și niște tineri folosiți pe post de cobai. Acestea sunt ingredientele piesei „Efecte secundare” ce se va juca pe scena teatrului buzoian joi și-l va aduce acasă pe tânărul actor Vlad Ionuț Popescu. Piesa face parte din proiectul „Săptămâna Teatrului Tânăr”, ce  aduce în atenția publicului spectacole pentru cei mici, dar și pentru cei mari, atât din repertoriul clasic, cât și contemporan.

Regia spectacolului „Efecte secundare” este semnată de Vlad Bălan, scenografia îi aparține Mirunei Croitoru, iar alături de buzoianul Vlad Ionuț Popescu joacă Oana Jipa, Camelia Pintilie și Bogdan Nechifor. Piesa va începe la ora 19.00.

„Tristan și Connie se înscriu într-un studiu clinic care testează un nou tip de antidepresiv. În cadrul celor patru săptămâni, sub supravegherea medicului psihiatru Lorna James și a noului ei șef, Toby, li se administrează un medicament experimental care e conceput pentru a le intensifica nivelul de dopamină, molecula anticipării, denumită și «molecula îndrăgostirii». Cei doi se apropie din ce în ce mai mult unul de altul, fiind constant urmăriți de îndoială: «Oare ceea ce simțim e adevărat sau e doar un efect al substanțelor chimice care se modifică în creierele noastre? Cât din ceea ce facem e determinat de liberul nostru arbitru și cât e doar un efect al unor dez-echilibre chimice?»”, acesta va fi misterul deslușit joi, pe scena Teatrului „George Ciprian”.

Festivalul Săptămâna Teatrului Tânăr, ediția a IX-a, se desfășoară între 15 și 22 octombrie 2022, iar selecția din acest an reunește spectacole din întreaga țară (București, Cluj-Napoca, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Brăila, Ploiești), montate de tineri regizori.

Articole similare