Sănătate

LaurusMedical, un an la Buzău

Centrul LaurusMedical de la Buzău, parte a lanțului de clinici specializate în tratamentul hemoroizilor și va-ricelor, a marcat, miercuri, un an de existență. La întâlnirea organizată cu această ocazie au participat Anca Petca, director general al LaurusMedical, Florentina Cîrstina, director general Medicover, Raluca Verișanu, director operațiuni Medicover, reprezentanții centrului de la Buzău, precum și ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate și ai lumii medicale buzoiene. Reamintim că centrul de la Buzău face parte dintr-o rețea națională prezentă în București, Bacău, Cluj Na-poca, Deva, Focșani, Galați, Pitești, Ploiești și Suceava sub numele LaurusMedi-cal, o inițiativă privată lansată cu 16 ani în urmă.

„Am venit la Buzău (în urmă cu un an, n.r.) pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pacienților, pentru că centrele Laurus din Focșani, din Ploiești, București și chiar din Galați au avut mulți pacienți din Buzău, pacienți care aveau patologii în domeniul proctologiei sau a flebologiei. Am venit în acest oraș tocmai pentru a întregi cumva, să completăm arcul carpatic în jurul căruia sunt dispuse centrele Laurus Medical. Din păcate, nu am putut găsi suficienți medici locali dar, profitând de expertiza medicilor din Laurus Medical, am adus aici medici. Pot să vă spun că, în momentul de față, avem 17 medici în acest centru, șase sunt locali, iar 11 sunt din București și Ploiești. Suntem în proces de recrutare de medici, asfel încât, în următoarele luni, vom fi capabili să acoperim întreg programul centrului, de 12 ore în fiecare zi”, a spus, miercuri, Anca Petca, director general al LaurusMedical.

Centrul LaurusMedical din Buzău are 11 specializări, dintre care enumerăm Proctologie, Flebologie, Gastroenterologie, Dermatologie, ORL, Endocrino-logie, Urologie, Gynecologie și Cardiologie. „Ne-am străduit să aducem, să promovăm servicii minim invazive moderne, iar recent am introdus terapia prin laser. Sper ca prin serviciile pe care le oferim și care ne străduim să fie de cea mai bună calitate, ne-am adus contribuția la ridicarea nivelului de sănătate a pacienților, nu numai din orașul Buzău, ci din întreg județul”, a mai precizat Anca Petca. Aceasta a anunțat, cu aceeași ocazie,  că LaurusMedical intenționează să contracteze servicii cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, pentru a se putea adresa și pacienților care nu își permit să suporte prețul integral al serviciilor unei clinici private.

Florentina Cîrstina, director general Medicover România

În anul care s-a scurs de la înființarea centrului de la Buzău, Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România, a preluat integral reţeaua specializată în servicii medicale de proctologie şi afecţiuni ale sistemului venos.

„Investiţia în Laurus Medical este substanţială şi reprezintă un pas strategic important pentru dezvoltarea Medicover în România. Completează perfect baza noastră de servicii medicale. În plus, le va permite pacienţilor şi partenerilor noştri să beneficieze de excelenta expertiză, în special în tratamentul afecţiunilor sistemului venos, atestată de cei peste 17 ani de activitate ai echipei Laurus Medical”, declara, la momentul respectiv, pentru Ziarul Financiar, Florentina Cîrstina, director general Medicover România.

Compania LaurusMedical a finalizat anul 2021 cu afaceri de 7,3 milioane euro, în creştere cu 35 la sută faţă de 2020, potrivit declaraţiilor anterioare făcute de oficialii companiei. LaurusMedical a adus în grupul Medicover o reţea formată din zece clinici, extinzând astfel prezenţa Medicover în oraşe precum Bacău, Buzău, Deva, Focşani şi Suceava. Prin preluarea Laurus Medical, Medicover România și-a adăugat în portofoliu trei companii de la începutul anului 2022.

Articole similare