Administrație

FOTO | Ministrul Intotero, vizită la Râmnicu Sărat

Bunuri de strictă necesitate la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Râmnicu Sărat

Vizită, luni dimineață, la Râmnicu Sărat, a ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse Natalia Intotero. Vizita s-a desfășurat în contextul în care ministerul a dispus acordarea de produse necesare mai multor centre ale Direcțiilor Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului din țară, implicit și la Râmnicu Sărat. Sprijinul acordat prin hotărâre de Guvern, de la Administrația Națională a Rezervelor Statului, constă în paturi, lenjerii de pat, perne, pături, treninguri, corturi și saci de dormit, pentru diverse activități tematice desfășurate în aer liber, precum și de alte bunuri absolut necesare, menite inclusiv să atenueze riscul de excluziune socială la care sunt, uneori, expuși copiii și tinerii proveniți din sistemul de protecție specială. Produsele au fost aduse în această dimineață la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Râmnicu Sărat.

În acest context, ministrul Natalia Intotero a avut o întâlnire cu primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, cu vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Adrian Petre, cu deputatul PSD Laurențiu Țepeluș, dar și cu reprezentanții Centrului Școlar de Educație Incluzivă Râmnicu Sărat.

Sprijinul umanitar depozitat la CȘEI Râmnicu Sărat, va fi distribuit pentru un număr de 328 copii și tineri instituționalizați, din sistemul public și privat din județul Buzău. Ajutorul a fost solicitat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în urma controalelor derulate anul trecut, în centrele rezidențiale destinate copiilor aflați în grija statului, când s-a constatat că în unele dintre aceste servicii sociale era nevoie de astfel de bunuri de strictă necesitate, pentru care nu existau fonduri.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker