Cultură

FOTO/VIDEO | Premieră pentru creatoarea de artă Nicoleta Ungureanu: expoziție-atelier la Galeriile de Artă

Cele mai recente lucrări ale Nicoletei Ungureanu, președintele Asociației Mește­rilor Populari și Artiștilor din Buzău, constând în pictură, obiecte vestimentare și decorative sunt expuse până pe 28 mai la Galeriile de Artă din Buzău. Este vorba despre prima expoziție personală, care are darul de a scoate la iveală un artist vizual complex atât din punctul de vedere al mesajului pe care-l transmite prin lucrările sale, cât și din punctul de vedere al materialelor pe care  pictura artistei este pusă în lumină, fiind vorba nu numai de tablouri clasice, ci și de pictură pe vase din lut și pe obiecte vestimentare.

„Am dat curs invitației Centrului Cultural de Creație și Artă Buzău de a realiza o expoziție personală, și am decis să prezint buzoienilor tot ceea ce lucrez eu ca domeniu de creație: tablouri în acrilic, artă vestimentară – unde mă axez pe pictura pe hainele din pânză de bumbac sau de in, pe care le realizez eu, marea majoritate fiind bluze pictate -, și artă decorativă, însemnând pictura pe care o execut pe vase din lut”, spune Nicoleta Ungureanu. Facem precizarea că vasele din lut pictate de artistul plastic Nicoleta Ungureanu sunt unicat și sunt lucrate manual de meșterul popular Tiberiu Popa.

Expoziția artistei oferă publicului suficiente ocazii pentru introspecție, suficiente resurse de frumusețe și sens, dar și o mulțime de întrebări, idei și backupuri emoționale.

Manieră nouă de interacțiune cu publicul într-un spațiu expozițional

Nicoleta Ungureanu are o viziune nouă în ceea ce privește  dialogul artistic cu publicul. Ea și-a propus ca această primă expoziție personală să fie ca un act de conversație și să se bazeze pe implicarea reciprocă a artistului și a publicului său.

„Am avut o mică temere, că nu o să pot acoperi sala care este destul de ­ge­neroasă, pentru că nu am avut atât de multe lucrări în stoc și nici nu am vrut să vin cu lucrări care au mai fost expuse în expozițiile colective la care am participat. Am vrut să vin în fața ­pu­blicului buzoian cu lucrări făcute recent. Mi-am adus și mașina de cusut, ca să fac o expoziție în care să interacționez cu publicul. Voi putea răspunde astfel prompt cerințelor publicului și aș putea, în acest fel, să realizez lucrări pornind de la un model propus de mine cu modificările solicitate de public. Am adus și două pânze desenate sau schițate, pe care aș putea să le fina­lizez chiar aici, în timpul expoziției”, a explicat creatoarea de artă.

Pentru că și-a dorit să facă o prezentare de modă, modelele vestimentare vor fi prezentate de tinere pe pagina de Facebook a creatoarei și vor putea fi achiziționate, ca de altfel și celelalte lucrări, de la ­ma­gazinul AMPA, ,,Atelierul de Creație”, de lângă Pala­tul din Piața Daciei, Strada Cuza Vodă, numărul 1. Iar săptămâna viitoare,  pentru că se apropie Ziua Copilului, s-a gândit să realizeze în spațiul expozițional și o întâlnire cu copiii sub forma unui atelier de pictură pe tricouri. Va fi o întâlnire cu copii de grădiniță și de la Școala nr. 1 din apropierea Galeriilor de Artă.

Nicoleta Ungureanu creează acum lucruri rafinate, simple, cu inspirație din tradițional, utilizând materiale naturale, întrucât consideră că este momentul ca această preocupare a sa, căreia i s-a dedicat în ultimii opt ani la nivel de hobby, să devină o activitate mai consistentă în viața sa.

Articole similare

error: Continut protejat!!