Actualitate

FOTO/VIDEO | Povestea băiețelului din Vernești care și-a vândut cei trei iezi pentru ca părinții să poată vărui casa

Un băiețel de 10 ani, din Vernești, a avut parte, miercuri, de o surpriză din partea celor care, în iarnă, au pus umărul la construirea unei locuințe decente pentru el, cei trei frați și părinții lor. Înainte de Paște, Ștefănuț a primit în dar de la polițiști un ieduț, drept răsplată pentru un gest pe care l-a făcut acum câteva luni pentru a-și ajuta familia.

Băiatul, cel mai mare dintre cei patru copii ai familiei, își iubește foarte mult animăluțele și vrea să aibă o fermă atunci când va fi mare. Cu toate acestea, înainte de Crăciun, pentru că își doreau să petreacă Sărbătorile în noua căsuță, Ștefănuț s-a oferit să-și vândă cei trei ieduți, iar cu banii obținuți astfel a cumpărat var pentru ca mama lui să văruiască pereții. Întâmplarea a ajuns și la urechile polițiștilor, iar miercuri aceștia i-au făcut o surpriză. În plus, Ștefănuț a primit și o diplo­mă, în semn de apreciere față de devotamentul său ca membru al unei familii numeroase.

,,Miercuri dimineață, premergător Sărbătorii Pascale, polițiștii au des­chis agenda în căutare de oameni dragi, buzoieni pe care i-am întâlnit în acti­vitățile noastre de-a lungul timpului. Așa ne-am reamintit de Ștefanuț, cel mai mare dintre patru frați ai unei familii din Vernești. L-am cunoscut în iarnă, înainte de Crăciun, când i-am ajutat familia la amenajarea unui cămin mai călduros, o casă de locuit. Așa am aflat atunci de pasiunea sa: animalele. Ne-a făcut cunoș­tință cu toți prietenii lui, necuvântătoare achiziționate cu banii drămuiți de el. În Ajunul Crăciunului, casa era aproape gata de locuit. Mai trebuia văruită, așa că Ștefănuț nu a stat pe gânduri și, pentru binele familiei, a vândut ieduții pe care îi avea, pentru a cumpăra var. Noi, polițiștii buzoieni, am prins acest detaliu și am promis că lucrurile nu vor rămâne așa. Defect profesional, suntem atenți la detalii.

Așadar, înainte de Paște, am făcut o vizită băiatului și i l-am dus pe Caramel, un ied zvăpăiat. Printre  mirare, emoție și zâmbete, am găsit prilejul de a-i oferi și o diplomă, în semn de apreciere față de devotamentul său ca membru al unei familii numeroase. Felicitări, Ștefă­nuț! Să rămâi un copil responsabil!”, a fost mesajul polițiștilor buzoieni.

Înainte de Crăciun, familia lui Ștefănuț a primit un cadou neașteptat după o mobilizare impresionantă. În timp record, polițiștii buzoieni au reușit să ridice o căsuță pentru cele șase suflete. Totul în numai trei zile. Cazul a intrat în atenția reprezentanților Biroului de Relații Publice al IPJ Buzău după ce neajunsurile cu care se confruntă această familie au fost expuse într-un reportaj la un post local de televiziune.

Lucrările au început luni, iar miercuri deja locuin­ța mică, dar suficientă pentru a le asigura căldura unui cămin, era gata. „Luni, 21 decembrie, cu puțin timp înainte de Sărbătoarea Nașterii Domnului, polițiș­tii au demarat misiuni în vederea construirii unui cămin pentru patru copii, din Vernești. De această nevoie aflasem cu puțin timp în urmă, când pe internet se cerea ajutorul pentru o familie cu patru copii, care locuiau într-o anexă și care aveau nevoie urgent de un cămin înainte de vremurile geroase ale lunilor de iarnă. Nu știam în ce măsură vom putea oferi ajutor într-un timp atât de scurt, așa că am hotărât să facem o vizită la fața locului, pentru o evaluare a necesităților și o analiză a resurselor. Ne-a întâm­pinat mezinul familiei, Tudorică, în vârstă de numai 4 anișori… După o scurtă și totuși cuprinzătoare conversație cu micuțul, ne-am dat seama că nu avem de ales, că nu este doar o încercare de a-i ajuta, că de fapt trebuie să reușim în ceea ce ne-am propus. Într-o mobilizare de forțe impresionantă și în timp record, am reușit să facem ca cei mici să aibă un acoperiș nou deasupra capului, cu utili­tăți, cu voie bună și mulțu­mire în ajun de sărbătoare. Așa că, după numai 3 zile de efort susținut, cei doi părinți și copiii lor, cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, ne-au sunat să ne mulțumească și să ne întrebe dacă pot muta mobilierul în locuință, să îi prindă Crăciunul în casa nouă și curată”, transmiteau atunci reprezentanții IPJ Buzău.

Pentru că pentru trei dintre copii școala on-line era o provocare, aceștia au primit tablete pentru a putea participa la cursuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!