ActualitateCultură

FOTO/VIDEO | Poveste din viitor despre părinți, copii și roboți, la „George Ciprian”

Spectacolul „2032 SMART-FAMILY” din  9 și 10 noiembrie, de la ora 20.00 va mai avea trei reprezentanții. Cei care doresc să vadă piesa pot rezerva bilete din timp pentru reprezentațiile din 5 decembrie cu începere la ora  11.30 sau la ora 20.00, sau din 6 decembrie ora 20. 00.

 „2032 SMART-FAMILY” este o poveste din viitor despre părinți, copii și roboți. Spectacolul este unul telematic, pentru că se joacă simultan în România și Italia, cu actori și public în ambele țări. Actorii din cele două spații interacționează în timp real prin Internet. Piesa explorează tema migrației și se bazează pe interviuri cu emigranți români și părinți vârstnici rămași acasă.

Din distribuție fac parte: Aura Călărașu (RO), Smaranda Găbudeanu (RO), Monica Buzoianu (IT), Francesca Fatichenti (IT), Giovanni Longhin (IT).

După ce Laura suferă un infarct, fiica ei, care locuiește în Italia, îi cumpără un robot social și conectează locuințele lor îndepărtate printr-un sistem inteligent de comunicare. Ogmios Z42 și camerele video pătrund, astfel, în viața familiei dispersate geografic. Implicațiile etice și de relaționare umană ale tehnologiei încep să iasă treptat la iveală.

Spectacolul este recomandat pentru persoanele de vârstă: 12+. Accesul este gratuit, pe bază de invitație online AICI.

Odiseea spectacolului

Spectacolul a fost lansat oficial vineri 4 octombrie, când „a urcat” pe scena Teatrului „George Ciprian” fizic sau online, întreaga echipă a spectacolului, de la regizor (Marina Hanganu) , la realizatorii robotului. Bineînțeles că nu a lipsit nici roboțelul.

În prezența președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu și a directoarei teatrului buzoian, Gina Chivulescu, fiecare a prezentat, din punctul lui de vedere, ce a însemnat realizarea unui astfel de spectacol, ce contribuție a avut și ce provocări implică un astfel de proiect.

Spectacolul este parte a proiectului „Tele-Encounters: Beyond the Human”, co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene. Lider: Teatrul „George Ciprian” Buzău, cu sprijin financiar de la Consiliul Județean Buzău.  Parteneri: Industria Scenica din Vimodrone (Italia) și UCAM Universidad Católica San Antonio de Murcia (Spania).

Spectacol  este selecționat în Festivalul Național de Teatru și în festivalul Milano Digital Week (2022).

 Echipa „2032 SMART-FAMILY”

„2032 SMART-FAMILY” este regizat de de Marina Hanganu și Bianca Trifan. De traducerea în italiană s-au ocupat: Camilla Brison, Monica Buzoianu și Ioana Rufu. Regia aparține Marina Hanganu (RO) și Camilla Brison (IT). Asistență de regie a făcut Bianca Trifan (RO). Regia video (montaj live și creație video) aparține Arminei Vosganian (RO). Asistență regie video (montaj live) este semnată de Davide Nocera (IT), iar asistența video aparține lui Stefano Cozzi (IT). Scenografia poartă semnătura Andreei Diana Nistor (RO) și Gretei Gasparini (IT). Asistență scenografie a făcut Viola Aprile (IT), iar costumele au fost relizate de:  Marilena Montini (IT) și Andreea Diana Nistor (RO). La capitolul multimedia și platformă de comunicare, design și mecanică robot, modelare și animație 3D față robot au muncit Ygreq Interactive (RO) – Cristian Iordache (director tehnic), Alexandru Andrei, Iulia Petronela Ioniță.

Programarea robotului, rafinare mecanică și mentenanță au fost făcute de Bucharest Robots (RO) – Ana-Maria Stancu (CEO) și prof. ing. Marius Dumitrescu. Exteriorul robotului și smartwatch este realizarea lui Lucian Păun (RO). Muzică și sound design dunt create de Andrei Petrache (RO). Light designul poartă două amprente: a lui Costel Baciu (RO) și a lui Marco Grisa (IT). Ilustrațiile cărților de joc aparțin lui Alex Rusu (RO). Controlul video este realizat de Filippo Di Dio (IT), Adrian Dragoman (RO), Enrico Mirante (IT) și Davide Nocera (IT). Controlul sunetului se află în responsabilitatea lui Gabriel Ilie (RO) și lui Enrico Mirante (IT). De capitolul control lumini s-au ocupat: Gheorghe Ilie (RO), Agnese Manzella (IT), iar controlul subtitrări a fost făcut de: Andrea Centonza (IT), Bianca Trifan (RO). Conceptul spectacolului aparține Marinei Hanganu (director artistic). Producătorii spectacolului sunt: Teatrul „George Ciprian” (RO) și Industria Scenica (IT). Sponsor decor Italia: Perego Arredamenti.

 

Articole similare