Politic

FOTO – VIDEO / Ce mesaje au transmis politicienii buzoieni de Ziua Națională

Ziua Naţională este cel mai bun prilej pentru a deschide un nou capitol, în care toţi românii să fie parte, afirmă, în mesajul de Ziua Naţională, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, care adaugă că această zi trebuie să fie „a tuturor românilor care cu cinste, demnitate şi curaj duc prin munca lor această naţiune înainte”.

„Ziua Naţională este cel mai bun prilej pentru a deschide un nou capitol, în care TOŢI românii să fie parte.

Marea Unire nu ar fi fost posibilă fără românii obişnuiţi, adesea rămaşi anonimi, care au întreţinut acest vis timp de secole şi au luptat cu toată fiinţa pentru înfăptuirea sa.

La fel ca atunci, avem datoria ca astăzi să onorăm contribuţia celor care ţin pe umerii lor această naţiune.

Să nu uităm că România este în primul rând a lor, nu doar a celor privilegiaţi din vârf. A tatălui care se trezeşte cu noaptea în cap pentru a avea grijă de mica sa afacere. A mamei care se chinuie din greu cu două job-uri pentru a-i oferi o viaţă mai bună copilului său. A tinerilor care învaţă pe rupte pentru a-şi face un rost în viaţă. A bunicilor care după o viaţă de muncă vor să se bucure în linişte de nepoţi.

Ei sunt România! Ei sunt românii care ne amintesc în fiecare zi cine suntem şi ce valori avem cu adevărat.

Ziua de azi trebuie să fie a lor! A tuturor românilor care cu cinste, demnitate şi curaj duc prin munca lor această naţiune înainte.

Pentru ei, avem datoria ca, după 103 ani de la Marea Unire, să dăm la o parte lucrurile care ne separă şi să construim din nou. Avem o oportunitate extraordinară în faţă. Depinde doar de noi dacă vom reuşi, astfel încât peste câţiva ani să ne bucurăm cu toţii pentru realizările pe care le-am făcut împreună!

La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”, a transmis președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților.

*

Organizația județeană a Partidului Social Democrat a transmis un film în care apar, în ordine, președintele Lucian Romașcanu, senator și ministru al Culturii, viceprimarul Oana Matache, președinte al Organizației de Tineret, primarul municipiului Rm. Sărat, Sorin Cîrjan, senatorul Liliana Sbîrnea, vicepreședintele Consiliului Județean Adrian Petre, viceprimarul Ionuț Apostu, consilierul municipal Oana Gheorghiu, președinte al Organizației de Femei, administratorul public al municipiului Rm. Sărat, Florin Ceparu, primarul comunei Boldu, Marian Mărgărit, primarul comunei Berca, Ionel Dobrița, consilierul județean Georgian Mărgărit și consilierul municipal Bogdan Hudițoiu.

*

Și primarul Constantin Toma și-a prezentat mesajul în format video

*

„Cu prilejul Zilei Naționale a României doresc tuturor românilor cele mai călduroase felicitări și urări de sănătate, bunăstare, prosperitate și împliniri  alături de cei dragi! La mulți ani România! La mulți ani români!”, a transmis și președintele Consiliul Județean, Petre Emanoil Neagu.

*

La rândul său, președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, deputatul Gabriel Avrămescu, a transmis un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook: „A fost o onoare pentru mine să pot participa, astăzi, la festivitățile ocazionate de 1 Decembrie, acasă, la Buzău, în calitate de deputat al buzoienilor.  Am fost alături de oficialitățile locale, de soldați ai Diviziei 2 Infanterie Getica a Armatei Române, precum și de reprezentanți ai unităților Ministerului de Interne la defilarea militară care s-a desfășurat pe Calea Eroilor.

Țin să transmit, de Ziua Națională, gândul meu către cei care mi-aș dori să se întoarcă acasă! La românii care ar trebui să aibă motive să se întoarcă în România noastră, dar și la familiile, părinții și bunicii rămași în țară.

România este țara care s-a născut din unitatea și solidaritatea unui popor puternic și frumos.

Statul roman nu mai are voie să eșueze! Este datoria noastră, a tuturor să ne unim forțele, să ne adunăm din toate colțurile lumii și să dăm dovadă și astăzi de aceeași iubire de țară și de semeni așa cum au dat dovadă compatrioții noștri în urma cu 103 ani.

Poate că România are nevoie, în zilele noastre, mai mult ca oricând ca românii să dea mână cu mână și să participe activ la revenirea din pandemie, la deșteptarea din adormirea ultimilor zeci de ani, de implicare în educația viitoarelor generații.

România valorilor, a tradițiilor și obiceiurilor strămoșești, România unită aparține românilor de pretutindeni care merită o viață frumoasă într-o ţară europeană, civilizată, sănătoasă, educată şi prosperă.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români, oriunde v-aţi afla!”, a scris Avrămescu pe Facebook.

 

 

 

Articole similare