Monden

FOTO | Vedetele au pornit la colindat!

Luna decembrie înseamnă multe evenimente muzicale, dar și tradiții și obiceiuri de promovat, și mai ales perioade de… colindat! Vedetele autohtone și-au pregătit tolba cu cântece, straie de sărbătoare și un repertoriu personal, mândri că sunt promotori ai tradițiilor românești.

Tatiana Răduță, Liviu și Vox

Mirela Ursache a continuat tradiția colindului pe care a început-o în urmă cu trei ani, de data aceasta alături de Florin Oancea, Adrian Barbu și Angela Lazăr. Cei patru s-au întâlnit și au pus la punct repertoriul cu care își vor încânta fanii și se declară nerăbdători să colinde din casă în casă, ducând spiritul sărbătorilor cu zâmbetul pe buze. „Dragi prieteni, iată-ne din nou în decembrie, din nou la final de an… Încă un an greu, dar în ciuda a ceea ce se întâmplă în lume, tradițiile merg mai departe, căci ce-ar fi un popor fără tradiții, dacă nu un popor fără identitate… Aceasta este și motivația proiectului nostru «Colindăm la tine acasă», ajuns la cea de-a treia ediție. Anul acesta vă colindăm într-o nouă formulă și-o să vă dăruim, așa cum v-am obișnuit, o piesă frumoasă și sensibilă, de suflet. Rămâneți aproape și vă vom colinda, cât de curând, în casă și în suflet!”, a scris Mirela Ursache pe rețelele de socializare.

Alexandra Panaete

În prag de sărbători, și Tatiana Răduță a intrat în studio și a înregistrat, alături de Liviu și Vox, un colind tradițional, reinterpretat,  pentru care a filmat și un videoclip. „Vă aducem în dar un frumos colind cântat alături de colegii mei Liviu și Vox, «Lerui Doamne». Le mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat să facem acest proiect!”, i-a anunțat Tatiana pe cei care îi urmăresc activitatea muzicală. Muzica și textul colindului îi aparțin lui Constantin Ungureanu.

„România mea cea sfântă” este rodul unei colaborări excepționale pe care artista buzoiancă Alexandra Panaete a avut-o cu Taraful „Frații Căzănoi”. Videoclipul piesei a fost lansat chiar de 1 decembrie, ocazie cu care Alexandra a anunțat și promovarea unui colind, „Acasă de Crăciun”, cu care va merge în următoarea perioadă la emisiuni și la spectacole. „Pe 9 decembrie și pe 15 decembrie îl voi promova la spectacole caritabile, iar pe 18 și 20 decembrie voi colinda la târgurile de Crăciun. Sărbători luminate vă doresc și să primiți cu drag în suflet colindătorii, ei sunt parte din magia sărbătorilor!”, a spus Alexandra Panaete.

 

 

 

Articole similare