Sănătate

FOTO | Un proiect cu și despre OAMENI / Farmacia Evofarm a adus Caravana cu Medici la Buzău

200 de persoane din Berca au beneficiat, în perioada 30-31 octombrie, de consultații gratuite puse la dispoziție de Caravana cu Medici, un proiect susținut de Farmacia Evofarm, menit să le ofere o mână de ajutor celor care locuiesc în zone defavorizate.

Consultațiile au fost ­rea­lizate de către o echipă formată din medici și asistenți, specializați în domenii precum Cardiologie, O.R.L, Neurologie, Pediatrie, Uro­logie, Gastroenterologie, Dermatologie, Medicină Internă, Radiologie, Reumatologie, Chirurgie gene­rală, Ortopedie, Oftalmologie, Endocrinologie și Me­dicina de urgență.

Cadrele medicale pre­zente la Berca activează în două centre universitare din țară, București și Brașov. Toți pacienții consultați au primit scrisori medicale din partea medi­cilor specialiști, în așa fel încât să beneficieze de recomandările și tratamen­tele potrivite, pentru a-și menține organismul sănă­tos și puternic.

Conform unui comunicat de presă al Evofarm, toată aparatura necesară realizării consultațiilor a fost pusă la dispoziție de Caravana cu Medici, pentru ca rezultatele să fie cât mai corecte și relevante, iar schemele de tratament prescrise să fie conforme cu situația medicală a fiecărui pacient.

„În general, ne ­pro­punem să ajungem în zone cu acces dificil la sistemul de sănătate sau la cele în care populația este defavorizată. Lanțul de farmacii Evofarm s-a axat, în principal, pe mediul rural, fiindcă cei mai mulți pacienți de acolo nu dispun de servicii medicale avantajoase, după cum ar merita. Scopul Farmaciei Evofarm, pe lângă cel de a pune la dispoziție consultații gratuite, este de a transmite un mesaj către publicul larg, acela că și persoanele care locuiesc în medii precare au nevoie de un sistem medical funcțional, în ciuda neajunsurilor cu care se confruntă. Caravana cu Medici este, pe lângă o echipă de OAMENI profesioniști, un proiect în care nevoile celorlalți primează”, a spus Alexandru Covaciu, președintele Asociației Caravana cu Medici, filiala Brașov.

La rândul său, primarul comunei Berca, Ionel Dobrița, spune că prezența Caravanei cu Medici repre­zintă un pas mare pentru comunitatea pe care o conduce: ,,Acest proiect, sus­ținut de către Caravana cu Medici și Farmacia Evofarm, este conceput să îi ajute pe locuitorii din zona noastră, oferindu-le consultații medicale gratuite pentru 15 specializări diferite. Primul pas în ­ve­de­rea îmbunătățirii condiției medicale este să cunoaștem eventualele probleme me­dicale cu care ne confruntăm, iar acest proiect susținut de Farmacia Evofarm tocmai asta face: ne ajută să ne monitorizăm starea de sănătate și să primim recomandările și tratamentele potrivite, în funcție de nevoile fiecăruia. Este un mare pas pentru localitatea noastră și o șansă de care ar trebui să profităm cu toții”.

Conform aceluiași comunicat de presă, Farmacia Evofarm și-a propus încă de la început să transforme în prioritate orice pro­blemă de sănătate a româ­nilor de pretutindeni. Fideli motto-ului „Sănăta­tea înainte de toate” și conștienți de cât de importante sunt prevenția și medicația periodică, Evofarm a căutat mereu soluții de sănătate adaptate vieții active din zona rurală și din orașele mici. Farmacia Evofarm s-a alăturat cu entuziasm proiectului Caravana cu Medici, din dorința de a le oferi oamenilor consultații gratuite, astfel încât aceștia să ­be­ne­ficieze de recomandările și tratamentele medicale adecvate.

Asociația Caravana cu Medici a fost fondată în anul 2014 de cinci medici rezidenți care au alături o echipă de aproape 700 de medici voluntari. Misiunea ONG-ului este să realizeze o rețea națională prin intermediul căreia medicii să acorde perio­dic îngrijiri medicale persoanelor aflate în zonele mai puțin favorizate din punct de vedere econo­mic. Proiectul se desfășoară sub egida Societății Ro­mâne de Medicină Internă și în colaborare cu Clinica de Nefrologie și Medicină Internă a Institutului Clinic Fundeni. Programul asociației presupune realizarea unei serii de caravane medicale, reunind 40 de medici primari și rezidenți voluntari, care se deplasează, pe parcursul a două zile, în diverse zone rurale din țară pentru a acorda, în regim gratuit, consultații ­me­dicale de specialitate ­popu­lației locale cu o situație financiară precară sau care nu beneficiază în mod frecvent de servicii medicale.

*

Lanțul de farmacii Evofarm a luat naștere din dorința de a pune sănătatea oamenilor pe primul plan. în cei peste 10 ani de activitate, a devenit un lanț regional, cu prezență mare în zona rurală, rămasă neacoperită de marile lanțuri de farmacii. Astăzi, în cadrul lanțului de farmacii Evofarm lucrează zi de zi aproximativ 280 de profesioniști în domeniul Sănătății, pregătiți mereu să vină în ajutorul celorlalți.

Încă de la înființare, lanțul de farmacii Evofarm și-a propus să transforme în prioritate orice problemă de sănătate a românilor de pretutindeni. Evofarm intră în prima linie și luptă fără compromis pentru sănătatea de zi cu zi a românilor obișnuiți de la comune, sate și orașe mici.

Ghidați de principiul „Un om sănătos este un om puternic, activ și energic”, Evofarm știe cât de importante sunt prevenția și medicația periodică, astfel că asigură tratamente lunare la prețuri mici. Diversitatea produselor din portofoliu și orientarea spre soluții de sănătate adaptate vieții active din zona rurală și din orașele mici fac ca Evofarm să fie o alternativă de încredere și la îndemâna tuturor oamenilor.

 

Articole similare