ActualitateEducație

FOTO | Trei unități de învățământ buzoiene au terenuri de sport noi

Trei terenuri de sport nou-nouțe îi așteaptă pe elevii buzoieni. Este vorba despre terenurile de sport amenajate la cea mai nouă școală din Buzău, respectiv la Școala Gimnazială Nr. 7 și terenurile de sport de la Școala ,,Ion Creangă” și de la Tehnologic ,,Grigore C. Moisil”. Primarul Constantin Toma și viceprimarul Oana Matache au participat în data de 8 noiembrie la inaugurarea acestora.

Edilul municipiului Buzău este interesat însă și de modul în care școlile respective se dezvoltă și cum răspund necesităților comunității. Despre Școala Gimnazială Nr. 7 primarul Constantin Toma a spus: „Ieri, 8 noiembrie 2023, am fost la recepția a încă  trei terenuri de sport în curtea școlilor. Mai întâi am fost împreună cu doamna viceprimar Oana Matache, la Școala Gimnazială Nr. 7, din cartierul Dorobanți 1, cea mai nouă școală din Buzău, construită în 1991. Este o școală cu peste 1.000 de elevi și este evident că acești copii aveau nevoie de această investiție. Am fost și la deschiderea noului an școlar în această școală și mi-a plăcut mult implicarea doamnei director Iohana Magdalena Tănase și a colectivului de profesori, în a crea o școală model. Au venit elevi aici și din alte zone ale orașului și acest lucru înseamnă că școala a început să aibă un brand bun”.

La școala „Ion Creangă”  a vizitat și clasele pentru a vedea care este mediul de lucru. Iată ce a constatat primarul aici: „A doua școală cu teren de sport nou pe care am vizitat-o ieri, a fost Școala ,,Ion Creangă” Buzău. S-a realizat la această școală, un teren de sport mutifuncțional, care, cu siguranță, va fi completat anul viitor cu un parc modern în curtea școlii. Am vizitat mai multe clase, inclusiv grupe de grădiniță și mi-a plăcut mult implicarea profesorilor și a doamnei director Jeni Tănase, în educarea copiilor, având grijă să creeze un mediu extrem de atractiv pentru aceștia”.

A treia vizită a primarului a fost la Liceul Tehnologic ,,Grigore C. Moisil” Buzău, unde directoarea Adriana Voicu i-a prezentat investiția făcută de Primărie, respectiv transformarea unui spațiu abandonat într-un teren de sport și o curte în care se pot desfășura diferite activități didactice.

Primarul a felicitat conducerile celor trei instituții  pentru inițiativa și contribuția la realizarea acestor investiții.

„Ne-am angajat ca Primărie să avem cât mai multe proiecte care să contribuie la creșterea calității educației în școlile buzoiene și nu numai!”, mai spune primarul Constantin Toma ca o promisiune că investițiile în educația buzoiană vor continua.

Articole similare