Educație

FOTO / Start în proiectul Primăriei de sprijin pentru turismul local

Elevi ai Liceului Tehnologic Meserii și Servicii, împreună cu alţi elevi din şcolile de profil din municipiu – respectiv Colegiul Tehnic, Colegiul Agricol „Dr. C. Angelescu” și Colegiul Economic „Regele Mihai I” – au vizitat operatori economici de prestigiu în cadrul vizitei educaționale pe care au făcut-o ca parte a unuia dintre cele două proiecte realizate la inițiativa Primăriei Buzău și Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Buzău cu scopul de a atrage forţă de muncă în domeniul HoReCa prin menținerea acasă, pe teritoriul județului Buzău, a forței de muncă tinere.

Elevii au făcut popas la Casa Matei, la Conacul Grigorescu și la Belvedere Măgura și au avut ocazia să vadă cum arată locațiile respective și să pună întrebări legate de cerințele și avantajele unei cariere în acest sector.

Această experiență a fost foarte utilă pentru elevi, oferindu-le o perspectivă reală asupra a ceea ce înseamnă să lucrezi în industria HoReCa. „Sperăm ca această vizită să îi inspire și să îi motiveze să își dezvolte abilitățile în domeniu și să își găsească locuri de muncă în viitor în județul Buzău”, au transmis cadrele didactice ale Liceului Tehnologic Meserii și Servicii Buzău.

La unison cu gândul profesorilor se află și cel al operatorilor din turismul buzoian. Reprezentanții Casei Matei au transmis pe pagina de socializare dorința lor de a sprijini formarea tinerilor în acest domeniu, ca aceștia să nu fie nevoiți să plece „Fiind prima pensiune culturală, le-am arătat ce înseamnă, cu adevărat turism: partea de cazare, de restaurant, zona de agrement (grădina, sala de conferințe, sala de jocuri și biliard, teren de sport, piscină, saună etc.), zona de expoziții, unde se desfășoară ultimele zile din expoziția de pictură a tinerei Ilinca Platon, precum și cum se lucrează interdisciplinar între diferitele departamente așa încât să putem oferi oaspeților experiențe cât mai plăcute!”.

Elevii au fost însoțiți de profesori și de Iulia Vasilescu, reprezentant al Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”, motorul acestei activități.

Acțiunea s-a încheiat cu o gustare pregătită cu bucurie de foștii lor colegi, în prezent angajați ai Casei Matei.

Reamintim că din planul Primăriei Buzău face parte și  organizarea pe 11 aprilie, în intervalul orar 10.00-19.00, la Centrul Iazul Morilor, unei Burse a locurilor de muncă din domeniul HoReCa. La evenimentul din aprilie au fost invitați să participe agenți economici din domeniul HoReCa, atât din municipiu, cât și din județ, pentru a-și prezenta afacerile, dar și ofertele de muncă actuale. Ei se vor adresa persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar și elevilor care au de completat perioada de practică aferentă școlarizării. Bursa are porțile deschise și pentru cei care doresc să se reorienteze profesional. Acesta este unul din cele două proiecte pe care Primăria Buzău le dezvoltă în cadrul unui plan sustenabil de dezvoltare a turismului în municipiul și județul Buzău, alături de operatori economici din domeniul HoReCa.

Articole similare