Administrație

Berca: Un proiect ce „va lega” două mandate

Pentru mulţi dintre observatorii fenomenului politic şi social, nu numai din judeţul Buzău, este clar că anul acesta sunt în derulare două campanii paralele. Una, pe zona politicului, a furat cu mult startul şi a încins reţelele de socializare. În lumea reală, administraţiile locale sunt angrenate în adevărate tururi de forţă în ce priveşte implementarea de proiecte pentru care au prins, în sfârşit, finanţare şi de la Bugetul Naţional Consolidat, dar mai ales cele care au fost accesate pe programe cu finanţare europeană.

Comuna Berca şi primarul Ionel Dobriţa, în echipă cu actualul viceprimar Denis Eugen Ionescu, este una dintre unitățile administrativ-teritoriale care a atras printre cele mai multe fonduri, fie guvernamentale, fie de la Comisia Europeană, rezultatul unor asemenea demersuri putând fi observat în transformările edilitar-gospodăreşti, în special în comunitatea de reşedinţă, dar şi în celelalte sate arondate.

Una dintre ultimele finanţări atrase de administraţia de la Berca va permite  extinderea rețelei existente de colectare a apelor uzate menajere în zona Lunca Berca, de-a lungul DJ 203 L și pe străzile adiacente. Proiectul a fost accesat pe Programul Naţional de Redresare și Rezilienţă (PNRR) şi are o valoare de 2.354.921 lei. „Atragerea unei astfel de finanţări este rezultatul muncii în echipă, alături de primarul Ionel Dobriţa, cel care, de altfel, a şi propus un aşa zis transfer de responsabilitate, în spiritul continuităţii şi al încrederii, pentru ca lucrurile care se întâmplă în comunitate să denote siguranţă şi stabilitate”, spune actualul viceprimar al comunei Berca, cu cele mai mari şanse să preia fotoliul de primar la alegerile din vară.

Aceeaşi sursă a mai spus că, alături de primarul Dobriţa, se va deplasa în perioada imediat următoare la Ministerul Dezvoltării pentru semnarea contractului de atribuire a lucrărilor, pentru ca, ulterior, să fie organizată licitaţia pentru adjudecarea efectivă a lucrărilor, iar Primăria să dea ordinul pentru începerea lucrărilor. Investiţia anunţată pentru zona Lunca Berca, de la Şcoală spre Răteşti, va fi dublată de o alta mult mai însemnată financiar, pentru care a fost obţinut punctaj de eligibilitate încă de anul trecut. Este vorba despre lucrări pentru extinderea canalizării în satele Pleşeşti, Pleşcoi şi Valea Nucului.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker