Cultură

FOTO | „Shakespeare in love” cu workshop de costume elisabetane

În foaierul Teatrului „George Ciprian” se află de câteva zile, mai exact de la începerea Festivalului „Buzău/iubește/teatrul”, o expoziție permanentă de costume elisabetane, „Shakespeare in love”. Aceasta îi întâmpină, cu eleganță și materiale sofisticate, pe spectatori înainte de a intra în sala de spectacol. Curatorul și coordonatorul acestei expoziții este prof. univ. dr. Ștefania Cenean, scenograf care este și membru al juriului festivalului.

Prof. univ. dr. Ștefania Cenean le-a oferit și elevilor buzoieni posibilitatea să experimenteze confecționarea de costume în cadrul atelierelor de scenografie. În acest demers, ea este asistată de studenții Departamentului de Scenografie din cadrul Facultății de Teatru a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București. Acest workshop se desfășoară pe durata a patru zile, urmând să se încheie vineri, pe 17 iunie. Întâlnirea tinerilor cu creația de costume are loc la Teatrul „George Ciprian”, într-o atmosferă de lucru armonioasă, menită să le facă adolescenților buzoieni cunoștință cu meșteșugul și arta scenografiei.

Despre experiența atelierului de la Buzău, prof. univ. dr. Ștefania Cenean a declarat: „Ne bucurăm să fim la Buzău cu un eveniment foarte frumos pe care l-am realizat în cadrul Departamentului de Scenografie, Facultatea de Teatru, UNATC, expoziția de costume elisabetane. În cadrul acestei expoziții, avem și un workshop, în care ne propunem să antrenăm câțiva tineri doritori să afle tainele costumului de teatru. Bineînțeles că materialele utilizate vor fi alese într-un mod nonconformist, stimulându-le imaginația și creativitatea. Costumele vor fi din hârtie, acest tip de alegere a materialului fiind atipic pentru costumul de teatru. Pe scurt, este un fel de joacă creativă pentru tinerii de la Buzău, cu vârste între 14 și 19 ani, din clasa a VIII-a până într-a XII-a. După prima zi, simt că sunt chiar bucuroși și doritori să continue cele patru zile de workshop”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare