Administrație

FOTO | Şase şantiere ale Companiei de Apă sunt în faza de finalizare pe zona Centru–Vest a judeţului

Compania de Apă, în calitate de ordonator de credite şi operator Regional în raporturile cu Uniunea Europeană, are încheiate o serie de contracte pentru execuţii de foraje, reabilitări ale staţiilor de captare a apei, sau ale instalaţiilor pentru tratarea apei potabile, pentru gospodăriile cetăţenilor pentru zona de Centru–Vest a judeţului, care corespunde localităţilor Calvini, Cislău, Buda Crăciunești, Chiojdu, Măgura, Sărata Monteoru şi Nehoiu. Conform ultimelor date prezentate de Departamentul comunicare, lucrările sunt executate în procent de 71 la sută. Valoarea contractului, semnat la începutul anului 2022, dar cu finanţare deschisă la finele anului 2023, este de 82.449.557.99 lei.

Progresul lucrărilor în săptămâna 25-31 martie

  • Sector 1 – Sistem zonal de alimentare cu apă Nehoiu:  Reabilitare Rezervor Fluieraș – Realizat finisajul la exteriorul, interiorul rezervorului și camera de vane. În execuţie hidromecanice camera de vane; Reabilitare Rezervor Centru Civic – Realizat finisajul la exteriorul, interiorul rezervorului și camera de vane. În execuție hidromecanice camera de vane.
  • Sector 2 – Sistem de alimentare cu apă Merei: Reabilitare Rezervor Sărata Monteoru – s-a început reabilitarea (s-a realizat bypass-ul, golirea rezervorului, decopertarea la exterior, demolarea planșeului). Urmează reconstruirea planșeului.
  • Sector 3 – Sistem de alimentare cu apă Izvoru – Dulce: 1297 m / 1.297 m de conductă de transport testată, cu carosabilul adus la stare inițială.
  • Sector 4 – Sistem de alimentare cu apă Vernești – Măgura: Montaj rezervor metalic vitrificat, realizat împrejmuire. Se lucrează la stația de clorinare, trotuare perimetrale; 18.307 m / 18.307 m conductă de transport testată, cu carosabilul adus la stare inițială.
  • Sector 5 – Sistem zonal de alimentare cu apă Chiojdu: Deznisipatorul este în reabilitare; Rezervor nou Chiojdu – Turnat beton rezervor, camera de vane. Urmează montajul hidromecanic; Bazin de omogenizare apă – apa de spălare, stație de pompare apă uzată – Turnat beton planșeu, urmează montajul echipamentelor hidromecanice; Cămin monitorizare debit și calitate apă brută – Turnare beton planșeu; Predecantor radial – Turnare beton planșeu, inclusiv pasarela, urmează turnare beton de pantă la interior; Bazin de omogenizare apa de la spălare, stație de pompare apă uzată – finalizat test de etanșeitate, urmează de montat echipamentul hidromecanic; Decantor îngroșător nămol – s-a
    finalizat de turnat betonul. Se montează podul raclor; Hală deshidratare nămol – turnat cuzineții, pardoseala și se continuă cu o construcție metalică.
  • Sector 6 – Sistem zonal de alimentare cu apă Calvini – Pătârlagele – Cislău – Viperești: În lucru forajul F2, finalizat coloana forajelor: F3, F4, F5, F6, F7, F8, F9, F10, F11, F12. Din 11.11.2023 s-a
    început echiparea cu cabinele de foraj a forajelor sus menționate; Conducte de aducțiune și transport la Gospodăria de Apă Calvini: 39.571 m /39.571m testată, cu carosabilul adus la stare inițială; Gospodăria de Apă Bâscenii de Jos – Montat rezervoare metalice vitrificate, etanșare rost tehnologic, realizat împrejmuire. Se lucrează la stația de clorinare, trotuare perimetrale; Gospodăria de Apă Buda Crăciunești – Decopertare, stabilizare teren, tasare în straturi succesive, turnat egalizare, turnat radierul, realizat împrejmuire, pregătit pentru montaj rezervorul metalic; Gospodăria de Apă Tronari – Montat rezervor metalic vitrificat, etanșare rost tehnologic. Se lucrează la stația de clorinare, trotuare perimetrale.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker