vineri, 07 august 2020

FOTO | Rareș Bogdan a promis la Buzău că va lupta pentru instituirea de facilități pentru mass-media din țările Uniunii Europene

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a fost marți la Buzău, pentru a lansa candidații acestei formațiuni politice la alegerile europarlamentare. Prima parte a vizitei – pe parcu­rsul căreia a fost însoțit de candidații Sigfired Mure­șan, europarlamentar și purtător de cuvânt al Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, Vlad Nistor și, ceva mai târziu, Rareș Bogdan – a inclus un tur al zonei centrale a municipiului Buzău și a Pieței Centrale. După o conferință de presă care s-a desfășurat la sediul Partidului Națio­nal Liberal, delegația PNL s-a deplasat în municipiul Râmnicu Sărat, pentru a reveni, după-amiază, la Buzău, unde a avut loc, la Sala Mare a Consiliului Județean, lansarea propriu-zisă a candidaților la alegerile din 26 mai.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, care este purtător de cuvânt al Grupului PPE din Parlamentul European, a vorbit despre câteva dintre punctele programului pe care Partidul Național Li­beral îl prezintă electoratului în campania electorală pentru europarlamentare. Este vorba, în primul rând, despre simplificarea procedurilor de atragere a fondurilor europene, mai precis despre instituirea unui set unic de norme, valabil în toate țările Uniunii Europene, de atragerea a acestui tip de finanțări, bazat pe cele din țările cu cea mai mică birocrație în acest domeniu. În al doilea rând, europarlamentarii li­berali se vor bate pentru creșterea valorii subvențiilor pentru agricultură, cel puțin la media europeană a acestor subvenții, a mai spus Mureșan, care i-a îndemnat pe buzoieni să voteze Partidul Național Liberal: „Oricine dorește înlăturarea guvernului și a PSD de la putere, are cea mai bună opțiune în PNL”.

La rândul său, profesorul universitar Vlad Nistor, director al Institutului Diplomatic Român, a vorbit despre candidații Partidului Național Liberal pentru Parlamentul European. „Adina Vălean este singurul român membru al unei comisii regulate a Parlamentului European, căreia cetățenii Uniunii, și implicit românii, îi datorează renunțarea la taxele de roaming în rețelele de telefonie mobilă. Daniel Buda este implicat în tot ceea ce înseamnă prosperitate pentru agricultorii europeni, în timp ce Daniel Bușoi se luptă pentru bunăstarea medicală a românilor; datorită lui, banii necesari finanțării construirii spitalelor regionale există, dar guvernul PSD nu se grăbește să îi acceseze”, a spus Nistor.

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a vorbit despre ­re­ferendumul inițiat de președintele României, Klaus Iohannis. „De doi ani și jumătate, prin demersuri de toate felurile, PSD a încercat să dea amnistii și grațieri parțiale sau să dea acte normative cu dedicație care să permită liderilor actualei puteri să scape de consecințele legii, de brațul lung al legii, să scape de răspunderea pentru faptele de corupție pe care le-au săvârșit. Ca atare, îi îndemn pe români să vină în număr mare, să vină masiv la vot, să voteze <Da> la referendum, la ambele întrebări, și, de asemenea, să voteze partidul care îl susține pe președintele României, care susține acest referendum, și care susține că România trebuie să fie o țară cu o justiție independentă, o țară care respectă drepturile și liberatățile fundamentale ale cetățenilor, o țară în care cine săvârșește fapte de corupție este pedepsit”, a spus Ludovic Orban.

Răspunzând unei între­bări adresate de OPINIA, fostul jurnalist Rareș Bogdan, care deschide lista de candidați a Partidului Național Li­beral la alegerile europarlamentare din 26 mai, a spus că, în calitate de viitor membru al Comisiei LIBE a Parlamentului European, se va zbate să impună institurea unor facilități pentru mass-media din țările Uniunii: „Eu am anunțat că voi face parte din Comisia LIBE (pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, n.r.), dacă partidul mă susține (…) Scopul meu este foarte simplu: drepturi, libertăți, libertatea presei, libertatea de opinie și sprijinirea presei. Trebuie să înțelegem că democrația nu înseamnă doar funcționarea justiției, nu doar funcționarea Parlamentului, pluripartitism, alegeri libere, ci și o presă liberă. Chiar dacă politicienii, în general, nu iubesc presa, eu o iubesc și aș merge fie pe modelul francez – care a însemnat exclusiv reduceri de taxe, cea mai bună legislație privind instituțiile media, pe care au introdus-o în momentul în care, în mandatul lui Sarkozy, în momentul în care presa era lovită din plin de criza financiară din 2008-2009 -, fie mai departe, pe modelul italian, care înseamnă inclusiv sprijin financiar pentru instituțiile media (…) cu facilități pentru TVA, pentru angajare, legislația muncii pentru jurnaliști, vechimea în muncă și multe alte chestiuni, precum subvenționarea hârtiei pentru publicațiile tipărite. Eu sper ca această preocupare să fie la nivelul Parlamentului European (…) Eu m-am bucurat când am văzut că au venit cu o legislație contra fake-news, dar personal sunt pentru dereglementare, nu sunt adeptul reglementării, și las lumea să-și aleagă ști­rile prin rațiune. Problema este să și sprijini, nu doar să reglementezi”, a spus Rareș Bogdan.

 

4 COMENTARII

  1. Boicot referendum, voi vota doar la europarlamentare. Rareș Bogdan zici că e JOKER din filmul batman. Pe Iohannis nici în cot nu l-a durut când a fost referendumul pt familie, plus că ne-a mai și jicnit după. Dintr-odată Iohannis s-a trezit din somn și vorbește dupa
    ce pănă acum nu a făcut nimic cu excepția plimbărilor în afara țării în interes personal. Nici măcar un program de guvernare nu au, solutiile lor sunt dezbină și cucerește, nu le ve ieși nimic din ce cred ei.

  2. Da sigur, și pnl a îndemnat la vot în cazul referendumului pentru familie. Acum se întoarce roata și vor vedea că nu vor lua cetățenii buletinele pr referendum ci doar cel pt europarlamentare

    • Și eu boicotez întrebările în luxemburgheză dar nu ai dreptate. Cei care au boicotat referendumul pentru familie au fost pesediștii. Susținători ai clubului select de degenerați la nivel mondial sunt socialiștii, nu libertarienii. PSD-ul nu se mai putea uita în ochii PES-ului dacă îndemna populația la vot. E drept, nici președintele nu s-a dat peste cap! S-a dus la spartul târgului iar ulterior i-a jignit pe cei care au votat în 6-7 octombrie 2018. Sunt unul dintre cei jigniți deci am să-i întorc jignirea neridicând cele două buletine de vot cu cele două întrebări.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!