Administrație

FOTO | Râmnicu Sărat dă startul campaniei de ecologizare

Primăria Râmnicu Sărat anunță că în fiecare joi din luna mai se va derula o campanie locală de ecologizare, denumită „Un Râmnic MAI Curat”, cu trimitere către luna în curs, în urma căreia, aproximativ de 400 de elevi și mai multe cadre didactice sunt așteptați să se implice pentru a face curățenie în comunitate.

Programul activităților este deja stabilit, iar pe 5 mai aceștia se vor afla la Școala Gimnazială nr. 1 și la Școala Gimnazială „Gheorghe Vernescu”, iar pe 12 mai la Școala Gimnazială „Vasile Cristoforeanu”, Școala Gimnazială nr. 6, precum și la Școala Gimnazială „Dr. Ilie Pavel”. Apoi, pe 19 mai, ecologizarea se mută la Colegiul Național „Alexandru Vlahuță” și la Liceul Tehnologic „Elina Matei Basarab”, iar pe 26 Mai la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” și la Liceul Tehnologic „Victor Frunză”.

Campania râmniceană face parte din proiectul Ministerului Mediului, intitulat „Curățăm România”, căruia i s-au alăturat și mai multe UAT din județ. „Fiecare joi din luna mai va fi răgaz de implicare pentru tinerii și cadrele didactice din comunitatea râmniceană! Le mulțumim pentru răspunsul pozitiv de a se alătura activităților puse în slujba mediului și pentru exemplul pe care au ales să îl ofere semenilor (…) Ne alăturăm, astfel, acțiunilor derulate de Ministerul Mediului – România, iar așteptările în această lună a ecologiei râmnicene sunt mari: peste 400 de elevi implicați! Iar pentru această lună, în acord cu denumirea sa, misiunea noastră este «Un Râmnic MAI Curat»”, transmit reprezentanții Primăriei Râmnicu Sărat.

De 1 mai autoritățile râmnicene au făcut curățenie

Subprefectul Gabriel Ilie

Reprezentanții Primăriei Râmnicu Sărat, ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Buzău, ai Poliției Locale Râmnicu Sărat, ai Administrației Domeniului Public (ADP), alături de Europe Direct Râmnicu Sărat, Corpul European de Solidaritate și Asociația de Tineret ONIX au făcut curățenie în zona Sîrbi de 1 mai. Alături de autoritățile locale a fost prezent și subprefectul Gabriel Ilie, originar din Râmnicu Sărat, și a participat la campania de ecologizare inițiată de grupul de Solidaritate „Solidarnici 200”. „Super energie și implicare, oameni frumoși care au ales să ofere astăzi (duminică, n.r.) câteva ore mediului, luând parte la acțiunea de ecologizare din cartierul Sîrbi. Au fost astăzi alături de noi: domnul Gabriel Ilie, subprefectul județului Buzău, colegii din Poliția Locală Râmnicu Sărat, ADP, TUC (Transport Urban de Călători), cărora le mulțumim!”, transmit reprezentanții Asociației ONIX.

Articole similare